Carl Orrje Trio

Carl Orrje Trio

Tarihler: 04 Ocak 2017 Çarşamba ~ 04 Ocak 2017 Çarşamba 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 4, 2017 ~ Oca 4, 2017

İsveçli piyanist Carl Orrje 1967 yılında Stockholm’de doğdu. Piyano çalmaya erken yaşta başlayan müzisyen, caz müziğini trombon sanatçısı olan babasından öğrendi. Ayrıca klasik piyano öğrenimine de 8 yaşında başlayan Orrje 13 yaşına geldiğinde, Stockholm Kraliyet Üniversitesinde caz piyanisti olan Göran Strandberg ile çalışmaya başladı. 18 yaşında Stockholm Kraliyet Üniversitesi müzik bölümüne kabul edildi ve orada 4 sene eğitim gördü. Yine o dönemde Maffy Falay, Bernt Rosengren ve Krister Andersson gibi ünlü müzisyenlerle de çalışmaya başladı. 1990 yılında Stokholm Müzik Enstitüsü tarafından düzenlenen genç müzisyenler yarışmasını kazandı. Yarışmanın birincilik ödülü ise kazananının performansını sergilemek için yer alacağı İsveç, Danimarka, Almanya ve Güney Amerika’da düzenlenecek olan konserler için hazırlanmış iki senelik bir kontrattı. 1992 yılında New York’a taşındı ve çalışmalarını burada sürdürdü. Orada Kenny Barron, Jaki Bayard, Dr. Hugo Goldenzweig gibi değişik isimlerle klasik piyano çalışmaları yaptı. Manhattan School of Music’den master derecesi aldı. New York’da 2004 yılına kadar kaldı ve Avishai Cohen, Houston Person ve Eliot Zigmund ile birlikte bir çok konserde yer aldı. 1996 yılında ise Essiet Essiet ve Tony Reedus ile birlikte trio albüm kaydettiler.

Carl Orrje, 2004 senesinde, Gotland’da yöresel bir müzik enstitüsü kurmak amacı ile İsveç’e geri döndü ve burada 5 sene çalıştı. Yaptıkları iş, piyano çalmanın yanısıra, trio, big band ve profesyonel caz gruplarını oluşturmaktı. Carl ayrıca Grieg’in piyano konçertosu, Mozart’ın 20 nolu piyano konçertosu ve Rhapsody in Blue eserlerini bölgesel küçük senfonilerde sergiledi.

Carl Orrje 2008 yılından beri Stockholm’de yaşıyor. İsveç’e döndükten sonra Chris Potter, Bobby Shew, Tim Hagans, Steve Slagle, Deborah Brown ve Jimmie Wormworth’un yanı sıra birçok İsveçli müzisyen ile birlikte çalmıştır. Japonya’da iki kez turneye çıkmış ve sayısız kayıt yapmıştır

Carl Orrje (p),
Kağan Yıldız (b),
Ferit Odman (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT