Carmen Lundy

Tarihler: 24 Ocak 2012 Salı ~ 25 Ocak 2012 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435 Beyoğlu İstanbul Acıbadem İstanbul

Telefon: 0 212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2012 ~ Oca 25, 2012

Carmen Lundy, vokal
Anthony Wonsay, piyano
Darryl Hall, kontrbas
Jamison Ross, davul

“Taklitçilerle dolu bu dünyada, Carmen Lundy gerçek bir caz şarkıcısı..”
The Evening Standard

Tüm dünyada tanınan ve bulduğu yeni caz teknikleriyle çok saygı gören ünlü caz vokalisti ve besteci Carmen Lundy, otuz yılı aşkın kariyerinde altmışın üzerinde besteye imza attı. Grup lideri olarak onun üstünde albüm kaydeden Lundy, şu sanatçılarla da sahneyi paylaştı ve kayıtlar gerçekleştirdi: Aynı zamanda kardeşi olan, basçı Curtis Lundy, Ray Barretto, Kenny Barron, Bruce Hornsby, Mulgrew Miller, Terri Lyne Carrington, Kip Hanrahan, Courtney Pine, Roy Hargrove, Jimmy Cobb, Ron Carter, Marian McPartland, Regina Carter, Steve Turre, Geri Allen, Robert Glasper ve Kenny Kirkland.

Sanatçının, caz eleştirmenlerince çok beğenilen ve 2005’te gerçekleştirdiği “Jazz and The New Songbook-Live at The Madrid” adlı çalışmasında, caz dünyasının tanınmış müzisyenleri de ona saygı gereği çaldılar.

Carmen Lundy vokalist ve besteci olarak, The New York Times, The Village Voice, The Los Angeles Times, The Washington Post ve yabancı basından bolca övgü aldı. Besteleri Carmen Lundy Songbook başlığıyla 2007’de yayımlandı ve Kenny Barron ("Quiet Times"), Ernie Watts ("At The End Of My Rope"), and Straight Ahead ("Never Gonna Let You Go") gibi sanatçılar tarafından yorumlandı.

Bugüne dek yaptığı kendi albümleri ise şunlardır: “Good Morning Kiss” (CLR/Afrasia Productions), “Moment To Moment” (Arabesque/Afrasia Productions), “Night And Day” (CBS/SONY), “Old Devil Moon” (JVC), “Self Portrait” (JVC), “Something To Believe In” and “This Is Carmen Lundy” (her ikisi de Justin Time için), “Jazz and The New Songbook – Live at The Madrid” (2-diskten oluşan set ve DVD, Afrasia Productions) ve en son çalışmaları “Come Home” ve “Solamente” (Afrasia Productions).

Günümüzünen yetenekli, saygın ve sofistike caz vokalistlerinden Miami, Floriada doğumlu Carmen Lundy müziğe altı yaşında aldığı piyano dersleriyle başladı. The Apostolic Singers adlı gospel grubunun vokalisti olan annesinden ilham aldı. The University of Miami Opera eğitimine başlasa da kısa sürede gerçek ilgisinin caz müziğine yönelik olduğunu farketti. Bir yandan Miami Caz sahnesinde yerini alırken, diğer yandan stüdyo müziği ve caz bölümlerinden mezun oldu. 1978 baharında New York’a taşınan sanatçı kısa sürede Tri-State ve Harlem’den Greenwich Village’a uzanan bölgedeki caz klüplerinde çalışmaya başladı ve caz eleştirmenleri ve dinleyicileri yeteneğiyle etkiledi. Lundy sadece Kuzey Amerika’da değil, aynı zamanda Asya, İngiltere ve Avrupa’nın diğer bölgelerinde de ün saldı.

Öğretmenlik Carmen Lundy’nin en önem verdiği konulardan biridir: Australya, Danimarka, Rusya, Japonya, İsviçre, New York, Washington, D.C., Northern California, Los Angeles ve daha pek çok yerde masterclasslar vermiştir.1998 yılındaki başlangıcından bu yana, Washington D.C., The Kennedy Center’daki Betty Carter's Jazz Ahead Programı kapsamında klinikler düzenlemeye devam etmektedir. Ayrıca Thelonious Monk Institute of Jazz’da da konuk eğitmen olarak yer aldı.

Carmen Lundy aynı zamanda yetenekli bir tiyatro oyuncusudur. Lawrence Holder’ın "They Were All Gardenias" adlı Broadway oyununda Billie Holiday rolünü yorumladı, Duke Ellington’un "Sophisticated Ladies" adlı Broadway şovunda başrolü oynadı. Kazandığı başarılar arasında, Miami-Dade's County Office of the Mayor and Board of County Commissioners’ın 25 Ocak’ı "Carmen Lundy Günü” olarak kararlaştırması ve kendisine Miami şehrinin anahtarlarının verilmesi, albümlerinin çoğunun JazzWeek dergisi listelerinin ilk 10’una girmesi ve ilk albümü “Good Morning Kiss” ile Bilboard Jazz Listesi’nin 3 numarasında 23 hafta kalması gösterilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT