Cem Duruöz Gitar Resitali

Tarihler: 14 Mayıs 2009 Perşembe ~ 14 Mayıs 2009 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 13.00 - 11.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2009 ~ May 14, 2009
Duruöz Gitar Resitali
Program:
Mauro Giuliani: “Les Folies d’Espagne” üzerine çeşitlemeler, Op. 45
Cem Duruöz: İki Türk Halk Şarkısı
Bozlak, Yüksek Yüksek Tepelere
Cadenza Anatolia
F. Tárrega: Capricho Arabe
Recuerdos de la Alhambra
Astor Piazzolla: Milonga del Angel
Verano Porteño
Ara
Koray Sazlı: Capriccio alla Danza (2002)
Ceyhun Şaklar: Melancholic Prelude No 2. (2002)
Arjantin’den İki Parça
Jorge Cardoso: Milonga
G-H Matos-Rodriguez: La Cumparsita
C. Duruöz: Haydar Haydar
C. Duruöz: Sultaniyegâh Sirto

Cem Duruöz
“Mükemmel sahne kontrolü virtüöz tekniğini ve müzikal zarif yorumunu bütünlemektedir.” Grammy ödülü sahibi Sharon Isbin’in bu sözleri Cem Duruöz’ün yorumculardan ve eleştirmenlerden aldığı övgülerden sadece birisidir. Haziran 2008’de İngiltere’de yayınlanan Klasik Gitar dergisinin kapağında yer almış, dergi tarafından “olağanüstü yetenekli bir yorumcu” ve “gitar repertuarına yeni eserlerle damgasını vurmuş bir kültür elçisi” olarak nitelendirilmiştir. Canlı Konser bölümünde American Record Guide dergisi söyle yazmıştır: "Kusursuz klasik tekniği, renklerin derinliği, uzun akıcı çizgiler, temiz yorum ve sağlam ritmik stili tüm seyircilerin tamamen değişik bir şekilde dinlemesini sağladı. Kusursuz bir sessizlikte seyircinin değişim geçirdiğini hissettim.”

Gitarist Duruöz dünyanın dört kıtasında Arjantin, Brezilya, Peru, Bolivya, Japonya, Fransa, Yunanistan, Bosna, İspanya, Sırbistan, Kosova, Polonya, Meksika, gibi ülkelerde, Türkiye ve ABD’nin birçok şehirlerinde düzenli olarak konserler vermektedir. New York Carnegie Hall’da Türkiye’de Gitar adlı resitali, CSO, ADSO ve diğer orkestralarla solist olarak Aranjuez Konçertosu yorumu, İstanbul Festivali’ndeki Fransız Barok konseri, Saraybosna’daki Baščaršijske Noći Polonya’daki Gliwice, Ispanya’da Semana International de Guitarra Festivallerindeki resitalleri ve ABD’de David Hahn’in kendisi icin yazdigi Anadolu Koncertosu’nu Round Top Gitar Festivali’nde ilk seslendirişi yakin geçmişteki konserlerinden bazılarıdır. 2008-2009 sezonu, LACCS tarafından Queen Elizabeth Hall/Purcell Room’da düzenlenen İngiltere’deki ilk resitalini, Minnesota Gitar Derneği, Buenos Aires’te Circulo Guitarrístico ve İstanbul’da CRR’deki resitallerini, Türk motifleri içeren Anadolu Gitar Konçertosu’nun ODTÜ Doğuş Senfoni Orkestrası ile Ankara’da ilk seslendirilişini içermektedir. Çok yönlü bir müzisyen olan Cem Duruöz, bandoneón ustası Raul Jaurena, gambacı John Dornenburg, ve soprano Camille Zamora gibi müzisyenlerle işbirliği yapmakta, birçok orkestra ile solist olarak Rodrigo’nun Aranjuez ve Piazzolla’nın gitar bandoneón konçertoları da dâhil birçok konçertoyu seslendirmektedir. Cem Duruöz şu ana kadar övgülerle karşılanan üç solo CD kayıt etmiştir: Marais’nin Fransız Baroğu eserlerini içeren“Pièces de Viole”(Centaur Records), “Gitar İçin Çağdaş Müzik” (Centaur Records) ve ADA-Müzik tarafından çıkartılmış olan en yeni solo albümü Desde el Alma - Tango Classics (Tango Klasikleri). Bu albüm, Arjantinli eleştirmenler tarafından “Bir şaheser” olarak nitelendirilmiştir. Albümde milonga, vals gibi çeşitli tango usulleri ve 20. yüzyılın efsanevi geleneksel tango orkestralarının müziğinin solo gitar ile yorumunu içermektedir. CD ile ilgili olarak CCGS Dergisi şöyle yazmıştır: “Zengin ses tonu ve her notanın ve ritmin mükemmelliği bu kayıtta harika olarak yakalanmıştır.”

Ankara’da doğmuş olan gitarist Cem Duruöz çalışmalarına Safa Gürbüz ile başladıktan sonra Ahmet Kanneci ile devam etmiş 17 yaşında İstanbul’da Türkiye Birinci Ulusal Klasik Gitar Yarışması’nda birincilik ödülünü almıştır. Daha sonra John Duarte, Oscar Ghiglia ve Eliot Fisk in mastır sınıflarına İtalyan ve İngiliz hükümetleri bursları alarak katilmiş, Mastır diplomasını San Francisco Konservatuarı’nda aldıktan sonra New York’ta Juilliard Müzik Okulu’nda Sharon Isbin ile çalışarak lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. Bir eğitmen olarak Cem Duruöz ABD’de Wesleyan Üniversitesi’nde gitar hocasıdır ve uluslararası master sınıflarında devamlı ders vermektedir.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT