Cemal Reşit Rey’de Bir Keman Efsanesi

Tarihler: 06 Eylül 2010 Pazartesi ~ 06 Eylül 2010 Pazartesi - Saat: 21:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 22,00 TL - 17,00 TL

Nereden Alınır: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 6, 2010 ~ Eyl 6, 2010

Sabancı Vakfı’nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), 6 Eylül akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda muhteşem bir konser verecek. Ünlü İtalyan solist Salvatore Accardo’ya eşlik edecek olan UGSO, klasik müzik severlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Gençlik Orkestraları Derneği tarafından, Şef Cem Mansur’un liderliğinde 2007 yılında kurulan, Sabancı Vakfı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, Ağustos ayında Sabancı Üniversitesi’nde, Cem Mansur, Tayfun Bozok, Gültekin Ulutaş ve Şafak Erişkin eşliğinde geçirdiği yoğun kamp döneminin ardından yurt içi ve yurt dışı konserlerine başladı.

Türkiye’nin önde gelen konservatuarlarından seçilen UGSO’nun 97 genç müzisyeni, 6 Eylül’de Cemal Reşit Rey’de ünlü İtalyan solist Salvatore Accardo ile aynı sahneyi paylaşacak ve izleyenler için muhteşem bir müzik ziyafeti yaşatacak. UGSO, Cemal Reşit Rey’deki konserinin ardından, 8 Eylül’de Roma’da yine Salvatore Accardo’nun katılımıyla gerçekleştirilecek konserle, bu yılki turnesine son verecek.

Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO) Hakkında

Genç müzisyenlere, öğrencilikleri bitmeden profesyonel deneyim kazandırma ve müzisyen olarak ufuklarını açma amacıyla Yelda Nihan Özmutlu başkanlığındaki Gençlik Orkestraları Derneği tarafından, Cem Mansur liderliğinde üç yıl önce kurulan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO); 9 ildeki 14 konservatuarın, on dört ile yirmi bir yaş grubu sanatçı adaylarından seçilen üyelerden oluşuyor. Türkiye’nin en dinamik orkestrası olma özelliğini taşıyan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, genç müzisyenlere, Avrupa Gençlik Orkestraları Federasyonu’na (EFNYO) üye olan orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurtiçi ve dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor.

Konser Programı

Manuel de Falla – Suite No. 2 from "El sombrero de tres picos" (Thetricorn) (1921)

Mahir Çetiz – Nightwalker (2006), German première

Claude Debussy – Prélude à l´après-midi d´un faune (Prelude to the afternoon of a faun)

Ulvi Cemal Erkin – Köçekçe (Dance Rhapsody) (1943)

Nikolai Rimsky-Korsakov – Scheherazade op. 35 (1885)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT