Cenk Han Alkaya

Tarihler: 11 Ekim 2008 Cumartesi ~ 11 Ekim 2008 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Bronx Club

Ücret: 15 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Bronx

Adres: İstiklal Caddesi, Terkos Çıkmazı No:8 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 2935398

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2008 ~ Eki 11, 2008
CENK HAN ALKAYA
İstanbul doğumlu olan Cenk Han Alkaya, müziğe lise çağlarında davul çalarak başladı. Bu dönemde ilk davulunu alan Alkaya, Dolmuş Drivers, Cobra ve Indians gibi gruplarla İstanbul`un çeşitli mekanlarında sahneye çıktı.
Türkiye`nin önde gelen müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştığı bu zaman içinde kendini geliştirme fırsatı bulan Cenk Han Alkaya, 1998 yılında sadece davul çalmanın kendisine yetmediğini fark etti ve 2005 yılında kaybettiğimiz opera sanatçısı Nuri Candaş`tan 2 sene boyunca şan dersleri aldı.
2000 yılında çalıştığı gruplarda alternatif rock cover`larını çalan Cenk Han Alkaya, o dönem içinde hem rock akımlarından hem 80`lerin new wave sound`undan hem de kendini yakın hissettiği indie rock`tan etkilenerek yazıp bestelediği parçalarla kendi müziğini oluşturdu.
2002 yılında Marmara Üniversitesi Seramik bölümünden mezun olduktan sonra halen hobi olarak sürdürdüğü çalışmaları için atölyesini açtı.
Bu dönem içinde müzikten kopmayan, bir yandan kendi parçalarını yazıp besteleyen Alkaya, 2002 yılında kendisinin vokalistliğini yaptığı ve Mert Alkaya, Gözde Düzer ve Can Alper `in bulunduğu Sodapop adını verdiği grubu kurdu. Zaman içinde Türk Rock sahnesinin önemli isimlerini aynı sahnede buluşturan bir grup haline gelen Sodapop, o dönem içinde İstanbul`da sahne alan ve en sevilen cover gruplarından biri haline geldi.
Cenk Han Alkaya, 2000 yılından beri kendi yazıp bestelediği parçalarını bir albüm haline getirmeye karar verdi ve Faruk Kavi, Mert Alkaya ve Serkan Çeliköz ile birlikte 4 senelik bir çalışma sonucunda ‘Gülmeyi Dene` adını taşıyan ilk solo albümünü tamamladı. Albüm, 2008`in Mayıs ayında On-Air etiketiyle raflardaki yerini aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT