Chalga Band

Tarihler: 11 Ekim 2008 Cumartesi ~ 11 Ekim 2008 Cumartesi - Saat: 06:00

Yer: Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi

Adres: Ümraniye Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2008 ~ Eki 11, 2008
Dünyaca Ünlü Çalgı Grubu Chalga Band İstanbul’da…
Türkiye’de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı “çağdaş sanat etkinlikleri”nden biri olarak, İstanbul’un kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya açmaya devam eden Contemporary Istanbul; farklı kültürleri kaynaştıran tüm sanat etkinliklerini sahiplenmeye devam ediyor… Bulgaristan’ın etnik & folk müzik yapan dünyaca ünlü grubu “Chalga Band”, Contemporary Istanbul etkinlikleri kapsamında, 11 Ekim 2008’de Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi’nde konser verecek.

Contemporary Istanbul çok ses getirecek bir sanat etkinliğine daha imza atacak. Adını Bulgaristan’ın etnik folk müzik türü “Chalga”dan alan “Chalga Band” bu yılki Contemporary Istanbul 2008 etkinlikleri kapsamında, kültür şehri İstanbul’da olacak. Dünyanın her yerinden gelen sanat eserlerine yer veren Contemporary Istanbul, bulunduğu coğrafya itibariyle, Balkanlar, Ortadoğu, Rus ve Doğu Akdeniz sanatını İstanbul’da sanatseverlerle buluşturmayı görev edinmiş bir etkinlik olarak, birçok etnik ezgiyi bünyesinde barındıran müzik grubu Chalga Band’i ağırlayacak. Konser Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi’nde 11 Ekim Cumartesi günü 18:30-20:00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Balkan müziğinde usta olmuş ünlü İtalyan DJ’ler Paolo Giulini ve Claudio Agostoni de konserde Chalga Band ile performanslarını sergileyecek.

Türkçe çalgı kelimesinden gelen “chalga”, birçok farklı çalgının ve etnik ezginin bir araya gelmesinden oluşan Bulgaristan’daki en yaygın müzik türlerinden biri. Chalga Band şarkılarında; Türk, Yunan, Arap ve Roman ezgilerini, keman, klarnet, gitar, darbuka gibi pek çok farklı çalgıyla sentezliyor. Flamenko ve kökeni Eskinazi Yahudilerine dayanan klezmer müziğinden de etkilenen grubun, Gergelyem, Dilmano Dilbero gibi pek çok ünlü şarkısı bulunuyor. Chalga Band kökeni Osmanlı’ya dayanan köçek dansını da dans ritimlerinde kullanıyor.

2005 yılında piyasaya çıkardıkları Ratra Piratka adlı albümlerinde Sezen Aksu’nun Yaz ve Farkındayım adlı şarkılarını seslendiren grup Roman, Bulgar ve Rum sanatçılardan oluşan dev bir orkestrayı andırıyor. Çalgılarda Ventsislav Radev, Marin Marinov, Asen Radev, Nikolay Antov, Christo Namliev, Emil Ribarov Boyko Petkov ile vokalde Sissi Atanassova, Petar Yankov, Greta Yanakieva yer alıyor.

Metro Group’a ait Meydan Alışveriş Merkezi’ndeki Chalga Band konseri, Contemporary İstanbul 2008’in sosyal etkinliklerinin sadece ilki. Contemporary İstanbul 2008 kapsamında; The Hall “Metamorphosis” Contemporary Istanbul’08 Açılış Partisi, Akbank Sanat Jazz Gecesi, Power FM DJ performansları, İstanbul Modern Contemporary İstanbul Partisi gibi pek çok sosyal etkinlik olacak.

Ayrıca etkinlik kapsamında 18 Ekim Cumartesi saat 22:00’de Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşecek Bosphorus Party, Contemporary İstanbul 2008’in en önemli etkinliklerinden bir tanesi. Gecede, daha önce Akbank Jazz Festivali’nde sahne alan, üç yakın arkadaşın 2004 yılında temellerini attığı kendine has Grup 123 sahne alacak.
www.contemporaryistanbul.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT