Çiğdem Aslan

Tarihler: 19 Mart 2014 Çarşamba ~ 19 Mart 2014 Çarşamba 22:00

Yer: The Mekan Teras

Ücret: 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 11 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2014 ~ Mar 19, 2014

Rebetiko'nun yükselen yıldızı Çiğdem Aslan, Mortissa albümünün tanıtım konseri ile 19 Mart'ta The Mekan sahnesinde olacak.

Çiğdem Aslan ilk albümü Mortissa ile Türkçe ve Yunanca söylediği 1920'lerin ve 1930'ların Rebetiko şarkılarını uluslararası müzik sahnesine taşıdı ve büyük övgüyle karşılandı. Yunanca'da "özgür ruhlu ve bağımsız kadın" anlamına gelen Mortissa yayınlandıktan hemen sonra Guardian gazetesi ve saygın müzik dergileri Songlines ve fRoots'da çok iyi eleştiriler aldı. Avrupa'daki dünya müziği listelerine ilk 10'dan giren sanatçı, Amerika'daki National Public Radio'da "Dinlemeniz Gereken 5 Uluslararası Albüm" özel programında yer aldı. Eylül sonunda Berlinli plak şirketi Asphalt Tango imzasıyla tüm dünyada piyasaya çıkan albüm, Türkiye'de Meridian/Sony Türkiye etiketiyle Ocak 2014'te yayınlandı.

İstanbul'da Alevi-Kürt bir ailenin kızı olarak doğan Çiğdem Aslan, Türkiye'nin etnik mozağinin tam içinde şarkı söylenen bir evde büyüdü. Üniversitede İngiliz Edebiyatı okurken Anadolu'nun azınlık kültürlerine ait müzikleri Türkiye'de konuşulan farklı dillerde seslendirdiği bir projeyle de kendi müzik macerasına başladı. Londra'ya müzik okumak için taşındığında, etnik müziğe duyduğu ilgiyi Balkan müziği yapan grup Dunav ve ödüllü She’koyokh Klezmer Ensemble vokalisti olarak sürdüren Çiğdem Aslan, özellikle She'koyokh ile gösterdiği, "temiz, doğal ve zahmetsiz" performansla pek çok övgü aldı ve adını duyurdu. Sanatçı ayrıca aynı grupla Womad gibi Avrupa festivallerinde yer aldı ve bir Polonya turnesi yaptı.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT