Çırağan Sarayı’nda ´Gelecekten Masallar´

Tarihler: 20 Eylül 2010 Pazartesi ~ 20 Eylül 2010 Pazartesi - Saat: 20:30

Yer: Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi

Nereden Alınır: 0212 326 46 46

Adres: Çiragan Caddesi 32 Besiktas Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2010 ~ Eyl 20, 2010

Çırağan Palace Kempinski 20 Eylül 2010’da Kültür Başkenti Projesi’nin en iddialı etkinliklerinden biri olan “Gelecekten Masallar”a muhteşem Boğaz manzaralı Saray terasında ev sahipliği yapıyor. Ünlü elektronik müzik bestecisi Sinan Bökesoy’un İstanbul Boğazı`nın zengin akustik potansiyeli ve yerel vurmalı çalgılar arasında metaforlar kuracağı sahnede elektronik ve doğal sesler ışıkla birleşerek muhteşem bir multi-medya deneyimi sunacak.

Sinan Bökesoy’un Kız Kulesi ve Sepetçiler Kasrı gibi özel mekanlara yerleştirdiği mikrofonlar sayesinde, 24 saat yaşayan İstanbul Boğazı’nın sesleri bestelerinin altyapısını oluşturuyor. Eserlerin belirli yerlerinde, seyir halindeki vapurlar da düdükleri ile konsere iştirak edecekler. Performans esnasında Bökesoy kollarına yerleştireceği hareket algılayıcılar sayesinde eş zamanlı olarak ses ve görsel projeksiyonları işleyebilecek, her iki yanına konumlanacak devasal robotlarını geleneksel Türk perküsyon enstrümanlarını ustalıkla çalabilen müzisyenlere dönüştürecek. Ayrıca besteciye Türkiye’ nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan 12 kişilik grubu da eşlik edecek. Çırağan Sarayı’nın İstanbul’un kültürel mirasının ve yenilikçi sanat ruhunun “masalsı diyarına” dönüştüğü konser, İDO şehir hatları vapurundan izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT