City Star Nights by Converse 26 - Why?

Tarihler: 27 Nisan 2010 Salı ~ 27 Nisan 2010 Salı - Saat: 21:00

Yer: İndigo

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve İndigo

Adres: İstiklal Cad. Akarsu Sok. Mısır Apt. No:1-2-4-5 Taksim, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 27, 2010 ~ Nis 27, 2010

“City Star Nights by Converse - WHY ?
Hip Hop Gecesi

City Star Nights by Converse, 27 Nisan’da Indigo’da hip hop müziğinden örnekler verecek Why grubunu ağırlıyor. Avangart hip-hop’un öncü kolektifi Anticon aracılığıyla 2003 yılında ilk albümü Oaklandazulasylum’u yayınlayan WHY?, Yoni Wolf’un yenilikçi müzik anlayışının bir tarifiydi. Bu albümden sonra WHY?, bağımsız bir solo proje olmak yerine kendine bir ekip kurmak için kolları sıvadı. Eşzamanlı olarak Yoni Wolf, Anticon ekibinden Doseone ile cLOUDDEAD isimli deneysel hip hop projesini de yürütüyordu.

2005 yılında gelen Elephant Eyelash ile Wolf, hem WHY?’ı bir grup formatına taşıdı, hem de senenin en etkileyici albümlerinden birini ortaya çıkarak adını geniş kitlelere duyurmaya başladı. Küçük mekanlar ve mütevazi kalabalıklar yerini büyük festivaller ve görkemli performanslara bıraktı. WHY? şarkılarının büyüsü, hip hop’u, indie rock ve folk gelenekleriyle harmanlayarak sunan doğal ambiyansından ileri geliyor. Bu cümbüşün üzerine gelen lirikler, soyut tasvirleriyle müziği, etkileyici ve karanlık bir ruh haline taşıyor.

2008 yılında gelen üçüncü albüm Alopecia, ilk single “The Hollows”u, Xiu Xiu, Boards Of Canada ve Dantel gibi grupların remix’leri ve yorumlarıyla sunarak WHY?’ı onurlandırdı. Geçtiğimiz sene ise WHY?, Eskimo Snow adını verdiği son albümüyle kendini yenileme lüksünü sonuna kadar kullandı.

Şarkı yazma kabiliyetinin doruklarında olan Yoni Wolf’un beyaz avangart hip-hop’un öncülüğünden, indie pop’un yürek hoplatan yıldızına doğru yaptığı yumuşacık geçişe tanık olduk. Önceki çalışmalarına oranla daha ağır ve duygusal şarkılardan oluşan Eskimo Snow, WHY?’ın sürekli benzer şeyler yapmak yerine kariyerine taze ve yenilikçi stiller eklemekten çekinmediğinin bir kanıtı olarak gündeme oturdu.

Bant Dergisi ile birlikte düzenlenen City Star Nights by Converse konser serisinin konuğu WHY?, beş kişilik kadrosuyla 27 Nisan akşamı İstanbul’a beklenen konseri vermeye hazırlanıyor. Gecenin açılışını ise Yoni Wolf’un Anticon’dan solo çalışmasını yayınlamaya hazırlanan kardeşi Josiah Wolf yapıyor.
www.myspace.com/whyanticon
www.converse.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT