Claire-Marie Le Guay

Tarihler: 16 Aralık 2010 Perşembe ~ 16 Aralık 2010 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: Mustafa Kemal Merkezi

Ücret: 100,00 TL - 80,00 TL - 60,00 TL - 50,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve MKM

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş Adalar İstanbul

Telefon: 0212 351 24 56

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2010 ~ Ara 16, 2010

Kazandığı birinciliklerle, başarılı albümleriyle, Asya`dan Amerika`ya uzanan konserleriyle, adına besteler yapılan Fransız virtüöz Claire-Marie Le Guay, bugün dünya klasik müzik camiasının 1. liginde oynuyor. 2000 yılında Daniel Barenboim tarafından Chicago Orkestrası ile Carnegie Hall ve Chicago Symphony Center konserleri için bizzat davet edilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Claire-Marie Le Guay, son derecede başarılı albüm kayıtlarının yanısıra Avrupa, Asya ve Amerika gibi dünyanın dört bir yanında dolup taşan konserleri ile günümüz klasik müzik dünyasının en büyük solistlerden biri...

Maria Canals International Competition Barcelona ve ARD Competition Munich gibi uluslararası büyük yarışmalarda birincilikler kazanan sanatçının oda müziğine olan derin sevgisi onu Eric Le Sage, Augustin Dumay, Quatuor Ebène, Mandelring Quartet ve Gidon Kremer gibi ünlü isimlerle de sıkça bir araya getiriyor. Çağdaş Fransız besteci Thierry Escaich birçok yaptını Claire-Marie`ye ithaf etti. Oldukça başarılı olduğu çağdaş repertuarın gelişmesine de önem veren sanatçı, Dutilleux, Carter, Gubaidulina gibi güncel kompozitörlerin eserlerini de seslendiriyor.

Haydn yılı için 2009`da New York`un ünlü Mostly Mozart Festivali tarafından başarılı Haydn yorumları nedeniyle Lincoln Center`a davet edildi. Aynı yıl Tokyo Suntory Hall`da New Japan Philarmonic`le Clara Schumann`ın piyano konçertosunu seslendirdi. 2009-2010 sezonu boyunca Paris Théâtre de l’Athénée`nin sürekli sanatçısı oldu, çağdaş bestecilere yeni eserler sipariş edilmesine ve çağdaş repertuarın gelişmesine katkıda bulundu.

Claire-Marie Le Guay başlıcaları arasında, London Philharmonic Orchestra, New Japan Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Bayerische Rundfunk Orchester, Orchestre de Paris, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonqiue du Luxembourg, Kölner Kammerorchester, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre Philharmonique de Liège ve Sao Paulo State Symphony`nin de bulunduğu çok önemli orkestralar ile konserler veriyor.

Beraber konser verdiği isimler arasında Dmitri Bashkirov, Alicia de Larrocha, Claude Frank, William Grant Nabore, ve Andreas Staier yer alıyor. Salle Pleyel, Wigmore Hall, Carnegie Hall, Zurich’s Tonhalle, Geneva’s Victoria Hall, Luxembourg’s Philharmonie, the Théâtre des Champs-Elysées, the Herkulessaal, Suntory Hall, Festival de la Roque d’Anthéron, the BBC Wales Festival, the Klavier Festival Ruhr, the Montreux festival, New York’s Lincoln Center gibi önemli salon ve festivallerde sahneye çıkıyor. Claire-Marie Le Guay`ın Universal Accord etiketiyle yayınlanmış onbeş albümü bulunuyor.

Program: Bach - Partita n° 1
Brahms - Sonata n°2
Liszt - Sonata

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT