Coşkun Karademir & Özer Özel

Tarihler: 23 Mart 2016 Çarşamba ~ 23 Mart 2016 Çarşamba 23 Mart 2016 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 53.50 TL 2. Kategori - 38.50 TL 3. Kategori - 28.50 TL 60 yaş üstü - 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2016 ~ Mar 23, 2016
Coşkun Karademir ve Özer Özel, "İstanbul'dan Anadolu'ya Seslerin Cemi" adlı projeleri ile 23 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda olacak.

"Duymak, diğer dört duyuda olduğundan farklı olarak insanın içine işleyen, kulaktan kalbe bir yolculukla hissedilen eylemdir. Seslerin insanın kulağından girip oradaki kemikleri titreştirmesiyle başlar bünyenin hareketi. Duyarak başlar her şey. Duymak, bakmak görmek gibi değil de yiyip içmek gibidir insan için. İnsanın kulağından içeriye giren titreşimler bütün bünyeyi dolaşıp kalbi, oradan kalbin içerisinde bir siyah nokta olduğu söylenen gönlü titretir. Tıpkı neyin tanburu, kavalın bağlamayı titrettiği gibi. Zaten böyle başlamadı mı her şey? İnanç dediğimiz, insanın aslını bulması yolundaki her şey. Bir melek geldi gökten ve fısıldadı, alemlere rahmet Muhammed Mustafa'nın kulağına; 'İkra'... Ondan duyanlar, duyanlardan duyanlar... Bir duyuş çığıdır ki bu büyüdü, büyüdü... Anadolu kapılarında Ebu'l Hasan oldu, Aşık Yunus oldu, Yunus Emre oldu, Bizim Yunus oldu... Belh'ten kalktı Konya'ya Sultan'ül Ulema oldu Mevlana oldu... Kırşehir'de Hacı Bektaş-ı Veli, Ankara'da Hacı Bayram oldu. Oradan Türk elinde sancak oldu, Bursa oldu, İstanbul oldu... İstanbul'da Akşemseddin, Şeyh Galip İsmail Dede, Zekai Dede oldu... Çevirdi yönünü tekrar özüne Erzurum'da Alvarlı Efe, Sivas'ta Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Karacaoğlan oldu... O oldu, bu oldu, sen oldun, ben oldum... Aşık elinde bağlama, derviş elinde tanbur oldu... Onların elinde Hicaz, Garip Hicazkar, Saba, Uşşak, Hüseyni, Muhayyer, Eviç, Karciğar Kürdi oldu. İstanbul'dan Anadolu'ya Seslerin Cemi, sazlarını gönül tellerinin akorduna çeken iki büyük ustanın çığlığı olarak toplanmış ve bu projede sizlere takdim edilmiştir."

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT