Cristina Ortiz - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 12 Aralık 2013 Perşembe ~ 12 Aralık 2013 Perşembe 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2013 ~ Ara 12, 2013

Piyanonun 'Büyük Hanımefendisi' Cristina Ortiz, 12 Aralık 2013'te İstanbul Resitalleri için Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de sahneye çıkacak.

Özel bir programla 3. kez İstanbul Resitalleri'ne konuk olan Cristina Ortiz, resitalin ilk bölümünü çağdaş İngiliz besteci York Bowen'ın piyano için yazılmış tüm prelüdlerine, ikinci bölümünü ise tamamen Brahms'a ayırdı. İstanbul'un ardından bir Amerika turnesi olan Ortiz'in bugüne kadar yayınlanmış 35 albümü bulunuyor.

1969'da katıldığı ABD'deki "Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışması"nda "Altın Madalya" kazandığı Van Cliburn Birinciliği, Cristina Ortiz'e klasik müziğin dünya ligine giriş kapılarını açtı. Cristina, ABD'de kaldığı dönemde 20.yy'ın en büyük Beethoven yorumcularından biri olarak bilinen efsanevi piyanist Rudolf Serkin yönetimindeki Curtis'te müzik çalışmalarına devam etti. Sanatçı daha sonra Londra'ya yerleşerek Avrupa ağırlıklı olmak üzere dünyanın dört bir yanında resital ve konserler vermeye başladı. 

Cristina Ortiz, bugün, zamana meydan okuyan bir ustalıkla rafine ettiği piyanizmi ile dünyanın en saygın virtüözleri arasında yer alıyor. Doğasındaki geleneksel Brezilya kültürünün tutku dolu duygusallığını güçlü tekniği ile birleştiren Ortiz, 30 yılı aşan konser piyanistliği ve albüm kayıtları ile dünyanın dört bir yanında klasik müzikseverler tarafından büyük beğeniyle takip ediliyor."Piyanonun büyük Hanımefendilerinden Biri" sıfatıyla "International Franz Liszt Piano Competition", "Prague Spring International Music Competition" ve "Hong Kong International Piano Competition" gibi uluslararası piyano yarışmalarında da jüri üyesi olarak yer alıyor.

Cristina Ortiz'in bugüne kadar kaydettiği 35 albümü, Naxos, Intrada, BIS, Collins Classics, EMI Classics ve Decca etiketleriyle yayınlandı. 20.y.y Brezilya'lı kompozitörlerin eserlerini seslendirdiği 'Le Monde 'un Seçimi' ve "5 Diapasons" etiketleri alan, Fransız plak şirketi INTRADA'dan çıkan "Alma Brasileira" adlı albümünün ardından bu sene Fine Arts Quartet'le Fransız besteci Saint-Saëns'ı kaydettiği ve 2013 Mart ayında Naxos etiketiyle yayınlanan son albümü ise yine övgü dolu sözlerle basında yer aldı. Sanatçının kayıt çalışmalarını tamamladığı York Bowen albümü ise bugünlerde yayınlanıyor.

Cristina Ortiz'in piyanizminden örnekler, resital programı ve geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.istanbulresitalleri.com/1314/resital/ortiz.html

İstanbul Resitalleri 2013-2014 Sezonu diğer konserleri için lütfen burayı tıklayınız.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT