CRR Caz Orkestrası

CRR Caz Orkestrası

Tarihler: 13 Mayıs 2016 Cuma ~ 13 Mayıs 2016 Cuma 13 Mayıs 2016 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 4. Kategori - 60 yaş üstü bileti 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2016 ~ May 13, 2016
CRR Caz Orkestrası, 13 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda...

Şef
: Nail Yavuzoğlu
Solist: Ece Göksu

Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğimize ve kültürel birikimlerimize çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla CRR Bigband adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra geçtiğimiz sekiz yıl içinde 100’ü aşkın yeni eseri Türk Caz Müziği repertuvarına kazandırmıştır. Bu eserler Tonal, Modal (Makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerimizin orkestra düzenlemeleri şeklindedir. Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır tek sesli olan müziğimize, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni birer örnektir. 2013 yılında Bigband’e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla CRR Caz Orkestrası adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile, ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.

Dr. Nail Yavuzoğlu
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nı 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında konservatuvarda göreve başladı. 1988 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Musiki Sanat Dalında yüksek lisans programını, 1995 yılında ise İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bilim Dalı Doktora programını bitirdi. 2004 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalını kurmuştur. 2007 yılından beri CRR Caz Orkestrasının müzik direktörlüğü ve şefliğini yapan Yavuzoğlu farklı projelerde piyano, flüt ve bas gitar çalmaktadır. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümünde; Yüksek Solfej, Armoni, Enstrümantasyon- Orkestrasyon, Kontrpuan-Füg, Türk Müziğinde Polifoni, Modern Armoni, İleri Müzik Teorisi, Ses Sistemleri, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Polifonide Yöntemler, Film Müziği, Karşılaştırmalı Müzik Teorileri, Doktora programında; Modern yazım teknikleri, İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Müzik Tarihi, Özel Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde; Müzik Tarihi, Radyoda Müzik Programcılığı, İletişim ve Müzik dersleri vermiş ve vermektedir. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik programlarında çok sayıda teze danışmanlık yapmıştır.

Ece Göksu
Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. 5 yaşından itibaren piyano dersleri almaya ve Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. 11 yaşında H. Ü. Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne girerek Doç. Banu Perk ve üniversitede Doç. Oya Ünler ile piyano çalıştı. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı.Üniversite yıllarında caz müziğe karşı olan ilgisi sayesinde ilk grubunu biçimlendirdi. 2002 yılında İstanbul’a taşındı ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın piyano bölümünde Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. Türkiye’de bir çok ilde caz kulüplerde, konser salonlarında ve ayrıca İstanbul Uluslararası Caz Festivali, Ankara Uluslararası Caz Festivali ve Akbank Uluslararası Caz Festivali gibi birçok festivalde yer aldı. ABD’de, Budapeşte ve Dubai’de konserler verdi. Bir çok TV ve radyo reklam müziği seslendirdi.

2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak New Jersey’de caz vokal yüksek lisansı yapmak üzere ABD’ye gitti. Burada Nancy Marano, Cecil Bridgewater ve Mulgrew Miller gibi isimlerle çalıştı. Roberta Gambarini ve Jay Clayton’dan özel dersler aldı. Kurt Elling’in workshoplarına katıldı.Yüksek lisans tezini Billie Holiday’in kompozisyonları ve şarkı sözleri üzerine yazdı. 2012’nin Aralık ayında ilk solo albümü olan ‘Masal’ Denizbank sponsorluğunda, A.K Müzik tarafından yayınlandı. Yine aynı yıl efsanevi ‘The Duke Ellington Orchestra’ile konser verdi. 2013 yılının Temmuz ayında Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde armonika virtüözü, Grammy ödüllü Grégoire Maret ile konser verdi. 2013-2014 konser sezonunda İstanbul, İzmir, Antalya ve Eskişehir Senfoni Orkestraları ile solist olarak konserler verdi. 2014 yılının Şubat ayında Neşet Ruacan ve Volkan Hürsever’le kaydettikleri, caz standartlarından oluşan albümleri “Slow, Hot Wind” Ada Müzik tarafından yayınlandı. Göksu hala hem New York hem Istanbul’da yaşıyor ve konserler vermeye devam ediyor.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT