Danilo Rea

Tarihler: 26 Kasım 2015 Perşembe ~ 26 Kasım 2015 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2015 ~ Kas 26, 2015

Piyanist Danilo Rea, 26 Kasım'da Akbank Sanat'ta sizlerle...

Danilo Rea:
Piyano

1957 yılında doğan piyanist Danilo Rea, henüz 2 yaşındayken Domenico Modugno’nun albümlerini, dinlemeye başlayarak müzik ile haşır neşir oldu. Ünlü Santa Cecilia Konservatuarından yüksek derecelerle mezun oldu.Klasik müzik ve rock’a olan ilgisi ile eğitimini birleştirdi ve sonunda gerçek tutkusu olan caz müziğinde karar kıldı. Bir süre sonra İtalyan şarkıcılar tarafından aranılan bir piyanist haline geldi.  Mina, Claudio Baglioni, Pino Daniele, Domenico Modugno, Fiorella Mannoia, Riccardo Cocciante, Renato Zero, Adriano Celentano ve Gianni Morandi ile çalıştı. Bugüne kadar hep “Mina’nın piyanisti” olarak tanındı.

Caz piyanisti olarak ilk grubu Trio di Roma oldu. 1980’li yıllarda Giovanni Tommaso’nun beşlisinde ve Maurizio Giammarco’nun Lingomania topluluklarında çalıştı.Yeteneği sayesinde caz dünyasının Chet Baker, Lee Konitz, Steve Grossman, Bob Berg, Phil Woods, Michael Brecker, Tony Oxley, Joe Lovano, Gato Barbieri, Aldo Romano, Brad Mehldau, Danilo Perez ve Michel Camilo gibi yıldız müzisyenleriyle birlikte çalışma olanağı buldu. 1997 yılında, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da turneler düzenleyen ve kendi dinleyici kitlesini oluşturarak bugünlere kadar gelen yaratıcı grubu “Doctor 3” triosunu kurdu. 

Popüler İtalyan halk şarkıları ve opera aryalarından esinlenerek şekillendirdiği kendi solo piyano evrenini 2000 yılından itibaren dinleyenlerine sunmaya başladı. İlk solo albümü Lost in Europe, 2000 yılındaki Avrupa turnesi sırasında kaydedildi. Ardından 2006 yılında Solo ve 2008 yılında Introverso albümlerini yayınladı. Alman ACT plak şirketi tarafından 2010 yılında ünlü bir İtalyan şair ve bestecinin anısında A Tribute to Fabrizio de André albümü yayınlandı. 2007 yılından beri trompetçi Flavio Boltro ile duo çalışmaları yapmaktadır. Bu işbirliğinin meyvesi olan Opera albümü de ACT tarafından yayınlandı. Danilo Rea halen Santa Cecilia konservatuvarında öğretim üyeliği yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT