Defne Şahin Group – Yaşamak

Tarihler: 19 Temmuz 2013 Cuma ~ 19 Temmuz 2013 Cuma 22:30 - 01:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 40.-TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 19, 2013 ~ Tem 19, 2013

Defne Şahin Nâzım Hikmet’in sözlerine ses katıyor. Kâh denizdeki dalgaların coşkusunda, kâh ormanın sessizliğinde, kâh yıldızların pırıltısında ve hatta Nâzım Hikmet’in 16 yılını geçirdiği cezaevinin kasvetinde… Sanatçı ilk albümü için bu büyük Türk şairinin eserlerini besteledi.

Özellikle şairin özgürlük fikri ve şiirlerindeki güçlü doğa hayranlığı Berlinli Türk sanatçıyı büyülemüş gibi. Besteleri caz, pop ve oryantal tınılar ve ritimlerle kendine özgü bir ses cümbüşü oluşturuyor ve Nâzım Hikmet’in şiirlerine yeni bir yaşamda ayrı bir can katıyor. Berlin caz çevresinin tanınmış müzisyenleri ve New York’ta yaşayan Can Olgun (Piyano), İsviçreli Simon Quinn (Kontrabas) ve ayağının tozuyla yeni New York’tan dönen Martin Krümmling (Bateri) Defne Şahin’in bestelerine kendi özel tınılarıyla farklı bir zenginlik katıyorlar. Grup Berlin Senatosu’nun dünya ve pop müziği için verdiği 2010 yılı stüdyo ödülünü almaya hak kazandı. Yaşamak adlı albümleri 2011 sonbaharında (Doublemoon Records/KALAN Müzik) piyasaya çıktı.

Nâzım Hikmet’in şiirlerindeki özgürlük gibi Yaşamak albümü de hep uzakta olanı seslerle yakalama arayışında. Bu albüm genç sanatçının türk kökeniyle caz arasında bir köprü oluşturuyor.

Defne Şahin (vo),
Can Olgun (p),
Ozan Musluoğlu (b),
Ediz Hafızoğlu (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT