Defne Şahin - Jazz in The Garden

Tarihler: 01 Temmuz 2012 Pazar ~ 01 Temmuz 2012 Pazar 11:00

Yer: Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı

Adres: Yeniköy Cad. No: 88 Tarabya Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2012 ~ Tem 1, 2012

Goethe-Institut Istanbul ve Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu işbirliğiyle

Berlinli caz şarkıcısı Defne Şahin, Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve Goethe-Institut Istanbul işbirliği ile gerçekleştirilen "Jazz in the Garden" konser dizisi çerçevesinde Nâzım Hikmet’in şiirlerini yorumluyor. Şahin, bu projesinde, Nâzım Hikmet’in şiirlerini dalga sesleri arasında, ormanda, yıldızların arasında ve şairin bir muhalif olarak hayatının 16 yılını geçirdiği hapishanelerde seslendirmiş.

Türkiye kökenli şarkıcıyı büyüleyen, Nazım Hikmet’in metinlerindeki doğayla olan bu bağlar ve güçlü özgürlük düşüncesi. Şahin, batı ve doğu müziğinden, cazın armonisinin geleneksek Türk ritimleriyle iç içe geçtiği benzersiz bir bileşim oluşturuyor. Defne Şahin’e piyanoda Can Olgun, kontrbasta İsviçreli sanatçı Simon Quinn ve New York’tan yeni dönen davulcu Martin Krümmling gibi, Berlin caz dünyasından isimler eşlik ediyor. Grup, 2010 yılında Berlin Senatosu’nun dünya müziği ve pop müzik için verdiği stüdyo ödülünü aldı. „Yaşamak“ albümü, 2011 yılında, Almanya’nın en önemli caz dergisi Jazz thing’in (Doublemoon Records) Next Generation dizisinden çıktı. Defne Şahin’in besteleri, caz, pop ve doğu tınılarının etkisiyle, Nazım Hikmet şiirlerine yeni bir nefes getiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT