Diabel Cissokho

Tarihler: 28 Mayıs 2015 Perşembe ~ 28 Mayıs 2015 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2015 ~ May 28, 2015

Batı Afrika müziğinin yükselen yıldızı Senegalli sanatçı Diabel Cissokho, "Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri" kapsamında 28 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

Vokal, kora ve ngoni: Diabel Cissokho
Gitar: Graham Garside
Bas gitar: Assane Ba
Calebasse, perküsyon: Oumar Massar Diagne

Batı Afrika müziğinin yükselen değerlerinden olan Senegalli sanatçı Diabel Cissokho, kökleri Orta Çağ'a, Mali'ye dek uzanan çok tanınmış bir griot (hikaye anlatıcı) ailesinden gelmekte. Çok zengin bir müzik mirasıyla, müzisyenlerden oluşan bir aile ortamında yetişen Diabel Cissokho, dokuz yaşında kora (bir çeşit Senegal arpı) çalmaya başladı. Dakar'da büyüdü ve aile üyelerinden oluşan Bannaya grubunda pek çok geleneksel enstrüman çaldı ama kora çalmadaki yeteneği öne çıktı. 2-3 sene boyunca, uluslararası üne sahip Baba Maal'in grubunda kora çaldı; Pee Wee Ellis, Nuru Kane, Daby Balde, Abdou Diop, Kandia Kouyate, Mama Draba, Omar Pene gibi Afrika müziğinin önemli sanatçılarının dünya turnelerinde çaldı. WOMAD ve Glastonbury Festivalleri'ne katıldıktan sonra, Londra'daki ünlü Barbican Hall'de verilen özel bir konserde Femi Kuti, Cheikh Lo ve Manu Dibango'ya eşlik etti.

Diabel Cissokhohem virtüöz yeteneği hem de çalışındaki etkileyicilik ve duyarlılıkla, geleneksel Afrika müziği, caz, afrobeat gibi farklı dallardan müzisyenlerin büyük saygısını kazandı. Blues gitaristi Ramon Goose ile verdiği konserler ve kaydettikleri "Mansana Blues" albümü, kültürler arasında rahatça geçiş yapabilen, çok yönlü bir müzisyen olduğunu kanıtladı ve ününü pekiştirdi. Goose ile gerçekleştirdikleri 2010 Avrupa Turnesi sonunda, Dakar'daki ünlü Just4You'da Robert Plant'in gitaristi Justin Adams, Gambiyalı ritim sanatçısı Juldeh Camara ve basçı Julian Joseph ile bir konser verdi.

2012'de kaydettiği ilk albümü "Kanabory Siyama", Batı Afrika mandinka müziği, afrobeat ve blues öğelerini barındırıyordu ve Justin Adams tarafından, "Groove, melodi, ruh ve suratınıza bir Atlantik dalgası gibi çarpan sesler... Karşı konulmaz..." olarak nitelendi.

Londra'da yaşayan ve kora'yı bizzat Prens Charles'e tanıtan Cissokho, BBC'nin prestijli müzik programı Late Night with Jools Holland'da ünlü şarkıcı Sinead O'Connor'a eşlik etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT