Diane Schuur

Tarihler: 27 Kasım 2008 Perşembe ~ 29 Kasım 2008 Cumartesi - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: Salon: 110,00 YTL.

Nereden Alınır: www.ticketturk.com, Ticketturk satış noktaları, Ticketturk çağrı merkezi (0212 478 0 600)

Adres: Çırağan Cad. Salhane Sok. No:10 Ortaköy Ortaköy İstanbul

Telefon: 0212 478 0 600

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2008 ~ Kas 29, 2008

Diane Schuur
Tacoma, Washington`da 1953 yılında doğan, Auburn yakınlarında büyümüş olan vokalistin cazla tanışması piyano çalan babası ve Duke Ellington ve Dinah Washington plakları çalan annesi sayesinde olmuştur.
Schuur, ilk çıkış albümü Deedles (GRP )`den sonraki 13 yıl içerisinde GRP için ikisi Grammy ödüllü (Timeless and Diane Schuur ve the Count Basie Orchestra ) 11 albüm yapmıştır. Basie Orchestra ile yaptığı çalışma 33 hafta boyunca Billboard caz listelerinde 1 numara olarak kalmayı başarmıştır.

1991`de Pure Schuur adlı albümü Modern Caz listelerinde 1 numara olmuştur. 1994`te B.B. King `le yaptıkları Heart to Heart albümü de Billboard Listelerine 1 numaradan giriş yapan ilk GRP albümü olmuştur. Japonya , Avrupa , Malezya , Güney Amerika `da turneler yapmış, Irving Berlin (1988) ve Ella Fitzgerald (1993) ile Carnegie Hall`da sahne almıştır. 1999`da Atlantic `ten çıkan albümü Music Is My Life`ın yapımcılığını efsanevi yapımcı Ahmet Ertegün üstlenmiştir. Concord Records`tan 2001 yılında çıkan bir sonraki albümü Swingin` For Schuur `da trompetin kralı Maynard Ferguson ile ilk kez çalışmıştır. Bu albümle dinleyicisini büyüleyen Schuur diva statüsüne kavuşmuş ve bundan sonra `Cazın First Lady `si” olarak anılmaya başlamıştır. Kasım 2002`de Schuur efsanevi besteci ve söz yazarı Barry Manilow ile bir Hollywood stüdyosunda bir araya gelmiştir. Schuur `un etkileyici sesiyle eşlik ettiği Manilow orijinallerinden oluşan albümün yapımcılığını Manilow ve usta yapımcı Eddie Arkin üstlenmiştir. Midnight (Concord Records , 2003) adlı bu proje eski moda bir şekilde tüm müzisyenlerin beraber stüdyoya girerek tek seferde kayıt almasıyla yapılmıştır.

‘Schuur Fire ` adlı son çalışmasında dinleyiciyi Amerika’nın güneyine doğru bir yolculuğa çıkarıyor ve Concord Picante`nin 25. yıldönümünü tutkulu ve bulaşıcı Latin ritmlerine taze bir dönüş sağlayan 12 parçayla kutlamasını sağlıyor. Schuur dünyaca tanınmış Brezilyalı gitarist Oscar Castro -Neves ile çalışmış, bu CD, vokalistin, vibrafonist olan ve marimba çalan Dave Samuels`ın yönettiği Grammy ödüllü ateşli Latin Caz topluluğu Caribbean Jazz Project ile gerçekleştirdiği ilk ortak çalışmadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT