Dilek Türkan

Tarihler: 22 Aralık 2011 Perşembe ~ 22 Aralık 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi

Ücret: 56.00 TL - 45.00 TL - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, Akıngüç Oditoryumu

Adres: İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü, Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 498 41 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2011 ~ Ara 22, 2011

Balıkesir'de doğan ve ilk müzik çalışmalarına Halk Eğitim Merkezinde başyana Dilek Türkan, 1994 yılında İ.T.Ü. Türk Musîkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazandı. Öğrenimi boyunca Alâeddin Yavaşça ve Tülûn Korman ile repertuar, Güher Güney ve Ferşan Başaka ile şan, Fatma Gökdel, Şehnaz Uğurel ile nazariyat çalıştı. 1999 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu.

1996’da TRT İstanbul Radyosuna İstisna Akitli Ses Sanatçısı olarak kabul edildi. İstanbul ve Ankara Radyolarında, gerek televizyon, gerekse radyo programları olmak üzere çeşitli konserlerde solist ve korist olarak görev aldı. 1999‘da Akasya Kolejinde 2 yıl, Alman Kolejinde 1 yıl olmak üzere Müzik Öğretmenliği yaptı. 2003’ten itibaren TRT’de program yapımcısı olarak çalışmaya başladı.

”Eski Sesler”, “Sanatçılarımızdan Birer Şarkı” ve “Şarkılardan Bir Demet “ adı altında programlar hazırladı. Kudsi Erguner’in Kurduğu “İstanbul Hanımları” grubu ile Hollanda, Belçika ve Fransa’da, Yansımalar grubu ve İncesaz grubu ile yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserler verdi.

Baki Duyarlar’ın Kemenjazz projesinde, Yarkın Ritm Grubu ile Kervansaray, İncesaz grubu ile Mazi kalbimde ve Kalbimdeki Deniz albümlerinde solist olarak yer aldı. Yansımalar Grubu ile “Son Osmanlı Yandım Ali” filminde “Sensiz” isimli şarkıyı seslendirdi ve İncesaz topluluğunun yaptığı dizi müziklerinde yer aldı. “Sultan’s Minstrels” grubu ile 2004 yılında “Yahudi Kültürü Avrupa Günü” münasebeti ile düzenlenen gecede Osmanlı dönemi Yahudi bestecilerin eserlerini seslendirdi.

2005 yılında kurulan Cemal Reşit Rey İstanbul Türk Müziği Topluluğunda ses sanatçısı olarak çeşitli konserler verdi. 2006 yılında Hollanda’da Akdeniz Festivali'nde verdiği konser Hollanda Devlet Radyosunda yayınlandı. 2008 yılında Türk Hava Yolları’nın 75. kuruluş yıldönümü münasebeti ile CRR Konser salonunda düzenlenen gecede Macar Radyo Senfoni Orkestrası ve İnce Saz grubu ile solist olarak yer aldı.

2006 yılında Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun açtığı sınavı kazandı ve halen görevine devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT