Doğan Dikmen

Tarihler: 28 Aralık 2010 Salı ~ 28 Aralık 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 17,00 TL, 2. Kategori: 14,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli / İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 28, 2010 ~ Ara 28, 2010

Akis Ensemble
Hepsi kendi alanında şöhret sahibi olan ve dünyaca ünlü gruplarda san`at yapan müzisyenler tarafından; hem Türk Müzik Sanatını dünyaya tanıtmak, hem de dünya müziği yapmak amacı ile 2004 yılında, dünya müzisyenleri tarafından İstanbul`da kurulmuştur.

“Akis Ensemble” çoğunlukla geleneksel tarzda projeler sunar. Gruptaki saz sanatçılarının çaldıkları enstrumanlar icra edilen müziğin dönemine uygun formlardadır. Ses sanatçıları da genellikle geleneksel tavırlarda icra yaparlar.

Akis Ensemble Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Doğan Dikmen
1958 yılında Ankara’da doğdu, İlk,orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 1974-1977 yılları arasında Ankara Radyosu ses ve saz sanatçılarından; Yüksel Bozbay ve Ekrem Vural’dan meşk etti. 1978-1983 İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümünde Lisans; 1994 İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Bu sırada, Belkıs Aran`dan şan; Tülûn Korman, Bekir Sıdkı Sezgin, Alaeddin Yavaşça ve Kani Karaca’dan repertuar; Niyazi Sayın`dan Ney eğitimi aldı. 1981 yılında TRT’nin sınavına katıldı ve TRT İstanbul Radyosu’nda 1982 yılından itibaren “Ses San`atkarı” olarak görev yapmaya başladı.

Akis Ensemble bu konserde; geçmişten günümüze yetişmiş büyük ustalardan meşk edilen tavrı icra edecektir. Programda Osmanlı İmparatorluğunda 15. y.y dan başlayarak Türkiye Cumhûriyeti’ne 20.yy a uzanan bir Türk Müziği Repertuarı seslendirilmektedir.

Solist (ses): Mustafa Doğan Dikmen
Rebab & keman: Kemâl Caba
Sîne-keman & kemençe: Hasan Esen
Kânûn: İhsan Özer
Viyolensel: Uğur Işık

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT