dredg

Tarihler: 01 Ekim 2011 Cumartesi ~ 01 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Refresh The Venue

Ücret: Sahne Önü 112.00 TL - Normal 69.50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Refresh The Venue

Adres: 100. Yıl Oto Sanayi Sitesi AOS-52 Çömlekci Sokak No: 30, 34396 Maslak İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 328 05 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2011 ~ Eki 1, 2011

Kod Müzik ve Vera Müzik iftiharla sunar:
İstanbul’un yıllardır dört gözle beklediği dredg 1 Ekim’de ilk kez karşınızda!

Los Gatos, California çıkışlı grup dönemin ana akımlarının uzağında kaydettikleri demolarıyla sınır tanımayacaklarını daha ilk günlerinde ispatlamıştı.

Deneyselliği ve değişimi öncelikli tuttukları devrimci karakter ve grup üyelerinin kendi kişisel etkilenimlerini tek bir sanat eseri oluşturmak adına buluşturdukları ortak noktada dredg alternatif rock sahnesindeki eşsiz yerlerini günden güne sağlamlaştırmaya devam etti.

Kuruldukları günden beri orijinal kadrosunu koruyan topluluk vokalde Gavin Hayes, gitarda Mark Engles, bas gitarda Drew Roulette ve davulda Dino Campanella’dan oluşuyor.

Grubun bağımsız yayınlanan ilk albümü Leitmotif 1998 yılında dinleyicilerle buluştu ve kısa zaman içinde Amerika’nın en doğusundan en batısına kadar çekirdek bir fan kitlesi oluşturdu. Leitmotif görsel ve lirik zenginliğiyle olduğu kadar müzikal derinliğiyle de çağdaşlarının çok ilerisinde ve farklı bir yerdeydi.

Grubun deneysel yönünün belirginleştiği El Cielo, Interscope Records etiketiyle yayınlandığında yıl 2002 idi. Salvador Dali’nin bir düşünden esinlenen tablosu albümün genel konseptini ve uyku felci hastalarının rüya tasvirleri ise albümün şarkı sözlerini oluşturuyordu.

El Cielo, çölde yazılmış ve George Lucas’ın çiftliğinde kaydedilmişti ve dredg bu albümle rock dünyasına rüştünü kanıtlamış oldu. Grubun esas çıkışını yaşadığı “Catch Without Arms” ile dredg hayatın pozitif ve negatif uçlarına odaklanıyor ve albümdeki öyküler grubun müzikal dehasıyla birleştiğinde sevenleri için bir başyapıt; grubu ilk kez tanıyanlar içinse şaşırtıcı bir sürpriz olarak hayatlarına giriyordu.

Bu albümün ertesinde çıkan “The Pariah, The parrot and The Delusion”da hem duygusal hem de agresif yapısıyla yine tam bir dredg klasiği olarak karşımızdaydı ve bu iki abümle dredg eleştirmenler tarafından nitelendirildikleri “art rock” tabirini hakkıyla taşımayı sürdürdü.

Şaşırtıcı ve tanıdık, uyumlu ama ezber bozan son albüm “Chuckles and Mr. Squeezy” ise fanlar tarafından hayretle karşılandı, ve grubun değişimi esas alan yapısı bu kez “dark pop” tanımıyla can buldu.

Grup kurulduğu günden itibaren görsel ve işitsel şaheserler vermeye devam eden müzik dâhileri 1 Ekim’de ilk defa Kod Müzik ve Vera Müzik organizasyonu ile İstanbul’da sahne alacak ve onları yıllardır bekleyen Türk fanlarıyla ilk kez Refresh the Venue’de tanışacaklar. Bu muhteşem konserde buluşmak üzere...

7 Eylül 2011 tarihine kadar indirimli satış fiyatlarıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT