Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler

Tarihler: 15 Kasım 2014 Cumartesi ~ 15 Kasım 2014 Cumartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 53.50 TL 5. Kategori - 43.50 TL 6. Kategori - 33.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2014 ~ Kas 15, 2014

"Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi, 15 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sizlerle buluşuyor.

2010 senesinde Onduline Avrasya'nın finansal desteği ile devlet sanatçıları Güher Pekinel ve Süher Pekinel tarafından başlatılan ve 2013'ten itibaren Tüpraş'ın sponsorluğunu üstlendiği "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi başarı ile devam etmektedir. Hedefi, dünya çapında sanatçıların yetişmesi amacıyla, bu müzisyenler için dünyaya açılan bir pencere yaratarak, eğitimlerini, her biri kendi alanında isim yapmış saygın pedagog ve müzisyenlerle gerçekleştirmelerini sağlamak ve uluslararası yarışmalarda üstün başarı göstermektir. Genç müzisyenler, Türkiye'nin dört bir yanındaki konservatuvar ve üniversitelerden seçilerek, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da bir eleme sınavı da içeren üç etaptan geçtikten sonra projenin bir parçası olur.

Profesyonel bazda kariyerlerini doğru planlayabilmeleri için, uluslararası yarışmalar ve tanınmış müzisyenlerin masterclass'larında yer almaları, projenin en önemli unsurlarından biridir.

Projenin ilk yılı, 2011'in sonunda düzenlenen İstanbul, Ankara ve İzmir konserlerine kısa bir süre zarfında hazırlanan genç müzisyenler, beklentilerin üstünde olağanüstü bir performans sergilediler.

Dördüncü yılını dolduran projede Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile Ekim 2012'de birlikte başlanılan ve sonra Nisan 2013'te Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konseri dahil birçok konserle devam eden bu yolculuk, 17 Ekim 2014'te Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yeni DVD tanıtımı ile devam edecektir. Sonrasında Süreyya Operası da dahil altı konserle bu sezonda daha geniş bir kitleye hitab edeceklerdir.

2010 tarihinden itibaren "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" bursiyeri olarak sürdürmekte olan Dorukan Doruk, aynı yıl Avusturya Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışmasında birinci oldu, Veriko Cumburidze'nin Eylül 2012'de 7. Uluslararası Tchaikovsky Genç Müzisyenler Yarışması'nda jürinin ortak kararı ile en yüksek puanı elde ederek kazandığı birincilik ile birlikte, genç müzisyenler, uluslararası yarışmalarda altı birincilik ve üç ikincilik kazandılar.

2013-2014 yıllarından itibaren Tüpraş tarafından sponsorlanan proje, 12 genç yeteneğe burs sunarak Viyana, Paris, Milano, Berlin, Münih, Leipzig, Köln, Zürih ve Brüksel’de dünyanın en iyi konservatuar ve üniversitelerinde eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktadır. Uluslararası kariyerlerine adım atarken, genç sanatçılar bu sene Türkiye'deki konserlerin yanı sıra Avrupa'nın en saygın konser salonlarından Tonhalle Zürich ve KKL Luzern'de konser vermişlerdir. Türkiye'deki performansları arasında 2014-2015 Sanat Sezonu içerisinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Süreyya Operası, İstanbul Alman Konsolosluğu, Boğaziçi Üniversitesi, Notre Dame De Sion ve Klasik keyifler serilerinde konserler bulunmaktadır.

Program

Pablo Sarasate: Zigeunerweisen (9 dakika)
Doğa Altınok (keman)                                     
Yunus Tuncalı (piyano)

Franz Liszt: Vallee d'Obermann (12 dakika)
Cem Esen (piyano)

Friedrich Chopin: Scherzo No. 3 (7 dakika)
Can Çakmur

Adnan Saygun: Aksak Tartılar Üzerine 10 Etüd Op. 38, No. 1 (2 saat 30 dakika)
Can Çakmur

Ara

Sergei Rachmaninoff: Trio elegiaque No. 1 in G Minor (15 dakika)
Veriko Cumburidze (Violine)
Dorukhan Doruk (Cello)
Yunus Tuncalı (Klavier) 

Felix Mendelssohn Bartholdy: Piano Trio No. 1 in D minor, Op. 49 (23 dakika)
I. Molto allegro agitato
II. Andante con moto tranquillo
III. Scherzo. Leggiero e vivac
IV. Finale. Allegro assai appassionato

Veriko Chumburidze (keman)
Dorukhan Doruk (cello)
Yunus Tuncalı (piyano)

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT