Efes Pilsen Blues Festival 21 - İstanbul

Tarihler: 05 Kasım 2010 Cuma ~ 06 Kasım 2010 Cumartesi - Saat: 18:30

Yer: Lütfi Kırdar Rumeli Salonu

Ücret: Tam: 33,50 TL, Öğrenci: 22,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Darülbedai Cad. No: 1, Harbiye Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2010 ~ Kas 6, 2010

Konser Tarih Ve Saatleri: 5 ve 6 Kasım Saat: 18.30

Efes Pilsen Blues Festivali`ne sayılı günler kaldı. Her yıl Blues müziğinin en başarılı müzisyenleri ile Türkiye`nin dört bir köşesini dolaşan festival, bu sene 1 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında yirmibirinci kez gerçekleşecek. Gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaşan Türkiye`nin en uzun soluklu müzik festivali Efes Pilsen Blues`un bu seneki konukları; kendine özgü tarzıyla Kenny Neal, New Orleans`e özgü Blues`u tekrar yorumlayan Mitch Woods & His Rocket 88s ve Blues müziğinin en dinamik isimlerinden Samuel James.

Efes Pilsen Blues Festivali bu yıl sırasıyla 20 farklı şehri gezecek. Festivalin rotasında Denizli, Antalya, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Antakya, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Eskişehir, Bursa ve son durak İstanbul yer alıyor.

Kenny Neal
Bir blues sanatçısı olmak New Orleans doğumlu Kenny Neal’in kaderinde varmış demek kesinlikle yanlış olmaz. Usta solist ve mızıkacı Raful Neal’in oğlu olan Kenny Neal’in hayatı Lazy Lester, Buddy Guy ve Slim Harpo gibi Blues müziğin efsaneleri arasında geçmiş. İlk mızıkasını Slim Harpo’dan alan müzisyen, 13 yaşında babasının grubunda başladığı müzik kariyerine Buddy Guy’ın basçısı olarak devam etmiş. Hayatı boyunca B.B. King, Bonnie Raitt, Muddy Waters, Aaron Neville ve John Lee Hooker gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış olan sanatçı, çıkardığı albümlerle modern Blues çevresinin en parlak isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Birçok enstrümanda ustalaşmış olan Neal, müzisyen kimliğinin yanında ödüllü bir tiyatro oyuncusu olarak da kariyerine devam ediyor. Doğup büyüdüğü yer olan Louisiana müzik kültürüne modern bir bakış getirip, Baton Rouge Blues’uyla sentezlediği, kendine özgü kaygısız müziğiyle Kenny Neal, festivalin en merak edilen performanslarından birine imza atacak.

Mitch Woods
Efes Pilsen Blues Festivali’nin bu seneki en eğlenceli performanslarından birini sergileyecek olan “Mitch Woods & His Rocket 88s”, sahne performanslarında dansa ve harekete oldukça önem veren bir Blues grubu. 1951 yılında Brooklyn’de doğan Woods, 11 yaşında piyano çalmaya başladı. Asıl eğitimi klasik müzik ve caz ağırlıklı olan sanatçı, gençlik döneminde bu alanda farklı gruplar kurarak sahne ve müzikle olan ilişkisini pekiştirdi. Bunu izleyen yıllarda San Francisco’ya yerleşip, müzik hayatına orada devam eden Brooklyn’li müzisyen, bu şehirdeki müzikal akımlardan da etkilenerek yepyeni bir grup kurma kararı alıdı ve yoluna Mitch Woods & His Rocket 88s olarak devam etmeye başladı. 1984 yılında yayınlanan ilk albümleri “Steady Date”’in birçok otoriteden olumlu eleştiriler almasıyla beraber grup hızlı bir yükselişe geçti ve turne programını hızlandı. O dönemden bugüne kadar turne ve albüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mitch Woods ve takım arkadaşları, genelde ilhamlarını 1940 ve 1950’li yılların Blues müziğinden alıyor. Mitch Woods’un New Orleans’e özgü Blues tarzına eğlenceli şarkı sözlerini de ekleyerek sergileyeceği sahne performansı Efes Pilsen Blues Festivali’nin en öne çıkan konserlerinden biri olacak.

Samuel James
Bill Withers ve Tom Waits’in müzikal kişiliğine James Brown’un o bitmek tükenmez bilmeyen enerjisini ekleyin. Bunun üzerine P.T. Barnum’un karizmasını da ekleyin. İşte karşınızda Samuel James! Küçüklüğünde ünlü Blues üstatları Sonny Terry ve Skip James’in plaklarını dinleyerek ilham alan James, savaş öncesi Blues müziğine daha güncel ve farklı bir yorumlamayla hayat veren sıra dışı bir müzisyen. Blues çevrelerinde eşsiz bir ozan olarak tanımlanan ve parçalarında her daim farklı hikâyeler anlatan Kanadalı sanatçı, tek kişilik sahne şovu kavramını seyircinin gözünde yücelterek, solo performansını tüm sahneye yayan eğlenceli bir gösteriye çeviriyor. Rolling Stone dergisi tarafından övgü dolu kritikler alan Samuel James, sahneye gitar, piyano, banjo ve mızıka eşliğinde çıkarak konserlerinde tüm multienstrümantalist yeteneklerini sergiliyor. Amerika’da başarıyla devam eden turnelerin yanı sıra tüm Avrupa’da da konser programlarında hız kesmeyen Blues müziğinin en dinamik isimlerinden Samuel James, Toronto merkezli plak şirketi Northern Blues’un da öne çıkan sanatçılarından biri.

Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. Belirtilen saat kapı açılış saatidir. Gece boyunca fast-food servisi vardır. Kapılar konserden 1 saat önce açılacaktır. Salona yiyecek-içecek getirilmemesi rica olunur. Konser düzeni ayaktadır. Oturma düzeni yoktur. Konser, her türlü hava koşulunda gerçekleştirilecektir. İlk konser kapı açılış saatinden 1 saat sonra başlayacaktır. Öğrenci biletleri sınırlı sayıdadır ve öğrenci kimliğiyle geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT