Eis Ten Polin

Tarihler: 19 Nisan 2016 Salı ~ 19 Nisan 2016 Salı 19 Nisan 2016 21:30

Yer: Coop

Ücret: - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi, Suriye Pasajı, No: 166/10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 31 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2016 ~ Nis 19, 2016
Eis Ten Polin - Anadolu’nun Kır Çiçekleri 19 Nisan'da COOP'ta

Nikolai Galen; Baba Zula 2003 yılında Istanbul'a taşındıktan sonra karşıma çıkan dikkate değer gruplardan biriydi. Kısa zamanda Murat'la müzik zevki ve kültürel politikalar bağlamında pek çok ortak noktamız olduğunu keşfettik ve yavaş yavaş bizi Eis Ten Polin'e götüren bir ortak çalışmanın içine girdik.

Şarkı sözlerinin tümünün Türkiye hakkında (bazıları doğrudan, bazıları biraz daha dolaylı) olması gerektiği fikrinden yola çıktım ve buna bağlı kalmayı sürdürdüm.Yazdığım son sözler -Hamamböcekleri ve Fareler- Gezi Parkı protestolarına bir cevap niteliğindedir; ancak şarkı sözlerinin çoğu tek bir olay hakkında değildir.Türkiye'deki 'henüz sona ermemiş' ikametim zarfında beni güçlü bir biçimde etkileyen ne varsa onları söze dökmeye çalıştım. Bir şarkıcı olarak, bu coğrafyanın müziğine dalıp etkilendim; bu müzikten ilham aldım.

Müzik kaydettiğim doğaçlamalardan (saz ve sözsüz sesler) ortaya çıktı; ardından saz ve sesin kulağa iyi geldiği bölümleri seçtim ve eğer Murat da hemfikirse, şarkılarımız böyle oluştu. Her ikimiz de provadan provaya sık sık yaptıklarımızı değiştirdik, o yüzden bu süreç biraz zaman aldı. Stüdyoya girmeden kısa bir süre önce, bir denemeden sonra hemen proje için doğru davulcu olduğu anlaşılan Gökçe de bize katıldı.

Enstrümental kayıtlar stüdyoda yoğun bir şekilde çalışılarak bir haftadan uzun bir sürede yapıldı; onu izleyen hafta da vokaller tamamlandı. Saz ve davullar, vokalin rehberliğinde neredeyse tamamen canlı kaydedildi ve arkasından vokaller bu müziğin üstüne kaydedildi.

'Anadolu'nun Kır Çiçekleri' adı, projenin başlarında aklıma gelmiş ve yaptığımız albümün Anadolu Blues olarak adlandırmak istediğim müziğine uygun görünmüştü.

Sözleri Emir Uras'ın resimleriyle anlatma fikri, Ayşegül Kolivar'ın 'Bahçeye Hanımeli' albümünden esinle ve bir yoga stüdyosunda Uras'ın 'Zeyneb için 500 Çiçek' kitabına rastlayınca ortaya çıktı.

Murat çevirmen olarak eski Zen grubu üyesi Nazım Dikbaş'ı önerdi. Temaya istinaden, albümün türkçe versiyonuna da ingilizcesiyle eşit derecede önem vermek istedim.

Eis Ten Polin:

Murat Ertel (divan saz, bağlama, cura ve Makedon tamburu)
Nikolai Galen (vokal)
Gökçe Gürçay (davul, perküsyon ve beden-perküsyon)
ve 
Dolf Planteijdt (elektro gitar “Bülbülleri susturuyorlar” ve “Yolu yarıladım”)

Yapımcı: Dolf Planteijdt ve Nikolai Galen
Muzik: Murat Ertel & Nikolai Galen (Hamamböcekleri ve sıçanlar – Murat Ertel, Nikolai Galen & Gökçe Gürçay) 
Güfte: Nikolai Galen
İlişkiler: Berfu Merve Bolulu 

Bu albüm bir Voice of Shade yapımıdır

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT