Elias String Quartet - ERTERLENDİ

Tarihler: 30 Eylül 2015 Çarşamba ~ 30 Eylül 2015 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2015 ~ Eyl 30, 2015

Kendi jenerasyonunun önde gelen uluslararası topluluklarından biri olarak gösterilen Elias String Quartet, 15 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda sizlerle buluşuyor.

1. keman: Sara Bitlloch
2. keman: Donald Grant
Viyola: Martin Saving
Viyolonsel: Marie Bitlloch

Program
Stravinsky Yaylı Çalgılar Dörtlüsü için Üç Parça
Schumann Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Fa Majör, op. 41 no. 2
Beethoven Yaylı Çalgılar Dörtlüsü La Minör, op. 132

"Baştan sona olağanüstü... Zengin tonu ve etkileyici nüansları derinden hissedilen yorumlamalarına son derece katkı sağlıyor." - The New York Times (Carnegie Hall, New York)

Enerji dolu performansları ile bilinen The Elias String Quartet, önde gelen birçok müzisyen ile işbirliği yaparak dünyanın en iyi salonlarında konser vermektedir. 

Çığır açan tüm Beethoven yaylı dörtlülerinin içeren kayıtları, Beethoven Poject, BBC Radyo 3'te yayınlandı ve Birleşik Krallık'ın önde gelen 11 salonunda seslendirildi. Ayrıca Beethoven Project, Wigmore Hall'deki konser, "Wigmore Hall Live" etiketiyle kaydedildi. Toplamda 6 albüm olan projenin ilk albümü, geçtiğimiz ocak ayında çıktı. Dörtlü yakın bir zamanda tümü Beethoven eserlerinden oluşacak programı ile New York'ta Carnegie Hall'de sahne alacaktır. 

2014/2015 sezonuna bir ay sürecek Amerika ve Kanada, Paris'in gözde konser salonu the Theatre des Champs-Elysees, Amsterdam'ın The Concertgebouw Salonu ve Belçika ve Almanya konserleri ile devam edecektir. Ayrıca genç İngiliz beteci Emily Howard tarafından yazılan eserin ilk seslendirilişini de Wigmore Hall'de yapacaktır. Dörtlü, 2009 ve 2001 yıllarında BBC Radio 3'ün Yeni Jenerasyon Müzisyenleri'ne katılmak üzere seçildi. 2010 yılında Borletti-Buitoni Ödülleri'nde ödüle layık görüldü. Yine 2010 yılında BBC Müzik Dergisi'nin "Yılın Çıkış Yapanı", 2013-2014 yıllarında RPS Ödülleri'nde ve 2014 yılında Avustralya Sanat Müzik Ödülleri'nde ödüle layık görüldü. 2013 yılında ise Almanya'nın Bonn şehrindeki Beethoven-Haus tarafından Mentorlük Bursu kazandı. Dörtlü, bu zamana dek Vienna Musikverein, Berlin Konzerthaus, Amsterdam Concertgebouw, New York Carnegie Hall ve the Wigmore Hall gibi prestijli salonlarda konser verdi.

Dörtlü, Leon Fleischer, Michael Collins, Christian Zacharias, Pascal Moragues, Ralph Kirshbaum, Dame Anne Murray, Joan Rogers, Mark Padmore, Michel Dalberto, Peter Cropper, Malin Broman, Simon Crawford-Philips, Piers Lane, Ettore Causa, Anthony Marwood, Huw Watkins, Roderick Williams, Allan Clayton, Melvyn Tan ve the Endellion, Vertavo, Navarra, Heath, Belcea ve Jerusalem Quartet'leri ile sahne aldı.

Modern müziğe de yakın olan dörtlü Sally Beamish, Colin Matthews, Matthew Hindson ve Timo Andres'in eserlerinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Henri Dutilleux'ın yaylı dörtlüsü "Ainsi la Nuit" ile çalıştı ve yakın zamanda İngiliz piyanist ve besteci Huw Watkin'in "In My Craft or Sullen Art" albümünü, tenor Mark Padmore ile kaydetti.

Dörtlü aldığı olumlu eleştiriler ile giderek genişleyen bir albüm kataloğuna sahiptir. Wigmore Live etiketiyle çıkan 3 albümün yanı sıra Mendelssohn ve Britten eserlerini içeren albümler çıkarttı. Ayrıca arpist Sandrine Chatron, Goehr’s Piano Quintet ve Jonathan Biss ile gerçekleştirdikleri performanslar, kariyerlerindeki önemli kayıtlar arasında yerini aldı.

The Elias Quartet adını Mendelssohn'un orotoryosundaki Alman karakter Elijah'dan almaktadır.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT