Emel Sayın - Makam Zamanı

Emel Sayın - Makam Zamanı

Tarihler: 10 Mart 2017 Cuma ~ 10 Mart 2017 Cuma 10 Mart 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 28.50 TL İndirimli 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2017 ~ Mar 10, 2017
İBB’nin yeni projesi olan “Makam Zamanı”nın ilk konserinde Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, “Rast Makamı ”nın en güzel eserlerini İstanbullu sanatseverler için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda seslendirecek.

"Müziğin daima iyiye, güzele yönlendiren büyük gücü, etkisi yadsınamaz. Müziğin evrenselliği ve birleştirici gücü barışı sağlamanın yanı sıra toplumların kültürel etkileşimlerine de yol açmaktadır. İnsanları, toplumları değiştiren, geliştiren bu gücün sağlık üzerindeki etkileri de tarih boyunca görülmüştür. Eşsiz zenginliğe sahip Türk Müziği makamlarının ruh,beden ve zihin üzerindeki etkilerini Farabi (872-950) ve İbn-i Sina’nın (980- 1037) yaptığı çalışmalar ile öğrenmekteyiz. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek seri konserler aracılığı ile Türk müziğindeki eserleri, makamlarına göre dinleyecek ve etkisini daha iyi anlamış olacağız."

Emel Sayın
14 yaşında Arif Sami Toker’den müzik dersleri almaya başladı. Toker’in yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli sanatçı olarak kabul edilmektedir. İki buçuk yıl Münir Nurettin Selcuk’tan ders alarak müzik eğitimine devam etti. Liseden mezun olduktan sonra üç yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümü’nde hocası Matmazel Alice Rosenthal’dan dersler aldı. 

Hürriyet haber ajansının açtığı yarışmada, M. Nurettin Selçuk’a ait ağır bir klasik eser okudu ve “Ses Kraliçesi” seçildi. 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkında, Necdet Yazar’ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı. 1963 yılında Ankara Radyosu’na sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi. Egemen Bostancı’nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve sahne almaya başladı. Aynı dönemde İstanbul Radyosu’na gecti ve yoğun bir çalısma dönemine girdi. 15 sinema filminde başrol oyuncusu olarak rol aldı. 

1970 ve 80’li yıllarda 13 kez Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından yurt dışında “Sanat Elçisi” olarak görevlendirildi ve büyük başarılar kazandı. (ABD, İran Irak, Tunus, Cezayir, Banglades, Pakistan, Dubai, Abu Dabhi Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Ermenistan) Türkiye ve dünyada sayısız konserler verdi.

1983-84 yıllarında Egemen Bostancı’nın projesi olan Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği müzikali olan “Neşe-i Muhabbet” in başrolünde yeraldı. Daha sonra Mustafa Oğuz’un projesi olan “Muhabbet 92” adlı müzikalde Şener Şen ile başrolü paylaştı. Yaptığı albümlerin satışlarındaki başarılarından dolayı 1 “Altın Heykel”, 7 “Altın Plak” ödülleri aldı. Ayrıca “Yılın Sanatçısı” olarak 19 kez “Altın Kelebek” ve birçok medya kuruluşundan, üniversitelerden, özel kuruluşlardan “Yılın Sanatçısı” ödüllerine sahiptir. Çeşitli vakıf ve derneklerin gönüllü temsilcisi olarak konserler verdi. Otuzu aşkın long play, 45’lik ve cd’lere imza attı. Sayın, çeşitli kanallarda Talk Show programları yaptı.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT