Endülüsten İstanbul'a: Ender Doğan

Tarihler: 11 Mayıs 2012 Cuma ~ 11 Mayıs 2012 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL, 2. Kategori - 23.00 TL, 3. Kategori - 17.00 TL, 4. Kategori - 12.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2012 ~ May 11, 2012

Endülüs’ten İstanbul’a Sûfi Nefesler
Rachid Gholam - Ender Doğan

Endülüs’ten İstanbul’a Sûfi Nefesler, Endülüs medeniyetinin etki alanı içerisindeki Kuzey Afrika’da gelişen sûfi müziğin en güzel örneklerinin yine Mağribi icra usulleri ve karakterine uygun olarak seslendirilecek eserler ile yine İstanbul’da Tekke Musikisi alanı içerisinde yer alan ilahilerin harmanlandığı bir konser icrası. Endülüs, Mağribi sufi müzik karakterini taşıyan mawal, muvaşşah ve diğer formlarda örnek eserler – Türk Tasavvuf müziğinin seçkin örnekleri ile sunulacak konser, sanatçıların Türkçe ve Arapça eserlerle yapacakları düetle sona erecektir.

Rachid Gholam

En iyi Arap seslerinden biri olan Rachid Gholam, dünyanın en sıra dışı dini müzik sanatçısıdır. Yirmi yıl önce Madeeh ve Sema aracılığı ile müzik dünyasına sağlam adımlarla girme fırsatını yakalayan sanatçı, bireysel vokali ve yenilikçi bir sanatsal vizyonu ile kendinden söz ettirdi. Bu nitelikleri sayesinde pek çok farklı üsluptan faydalanarak kendine has çeşitliliğe sahip şarkı söyleme üslubu yarattı. Gholam, sanat yaşantısına başladığında henüz on üç yaşında bile değildi. İlerleyen yıllarda Rachid Gholam, 30’dan fazla sanatçıdan oluşan grubu “Chorale”ı kurdu.

Dünya çapındaki uluslararası festivallerde, farklı ülkelerde harika konserler veren Gholam, Tunus’ta düzenlenen Carthage Festival’inde gösterdiği performansı ile herkesi büyüledi. Aynı zamanda iki sene önce kurduğu az sayıda üyeye sahip Arap grubu Ismae’nin süpervizörlüğünü yapan sanatçı, bu grupla birlikte Hadrat Wajd (Varlık ve Vecd) konserinde oldukça beğenilen bir performansa imza attı. Aynı zamanda sanat ve kültür konularında seçkin bir hoca ve entelektüel olan Rachid Gholam, gazetelere yazdığı pek çok makale, şiir ve oyunlarıyla da bilinir.

Ender Doğan

Müzik hayatına 1984’te Eyüp Musiki Cemiyet’inde başlayan Ender Doğan, 1994’te TRT İstanbul Radyosunun düzenlediği ses yarışmasında İstanbul bölge ikincisi oldu. 1994 yılında İstanbul Radyosu’na Neysen ve Ses sanatçısı olarak giren Ender Doğan, Bekir Sıtkı Sezgin, Alâeddin Yavaşça, Cinuçen Tanrıkorur, Kani Karaca, Niyazi Sayın, Sadrettin Özçimi gibi klasik üslubun yetkin temsilcileri ile çalıştı.Tasavvuf müziği alanında yurt dışında Hollanda, Almanya, Avusturya, Fransa, Hırvatistan, Ukrayna, İsveç, Belçika, Mısır, Suriye, Fas, Malezya, Cezayir, gibi ülkelerde solo veya topluluk icraları ile müziğimizi temsil eden sanatçı, son yıllarda İrfan Türküleri kapsamında değerlendirilebilecek Erzurum, Elazığ, Sivas, Urfa gibi yörelerimizde var olan ancak kayıt altına alınmamış ilahileri, sufi türküleri derleme ve notaya alma çalışmalarını yürütmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT