Erdal Akkaya - Berlin Senfoni Oda Orkestrası - ERTELENDİ

Tarihler: 30 Eylül 2015 Çarşamba ~ 30 Eylül 2015 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2015 ~ Eyl 30, 2015

Bağlama sanatçısı Erdal Akkaya ve Jürgen Bruns şefliğindeki Berlin Senfoni Oda Orkestrası, 26 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda aynı sahneyi paylaşıyor.

Erdal Akkaya
Erdal Akkaya, 1997 yılından bugüne dek  dört albüm yayımladı. Elle icra tekniği şelpe üzerine çalışmalarını 1980'li yılların ortalarından bugüne değin sürdüren Akkaya, Prof. Jirair Arslanyan ve Elena Kember gibi hocalarla çalıştı. İlk solo resitalini 1997 yılında Almanya'nın Duisburg kentinde verdi. 2009'da tarihi Aya İrini Kilisesi'nde ud virtüözü ve besteci Ara Dinkjian ile  bir konser verdi. Akkaya'nın bağlaması, Aya İrini'nin tarihinde ilk kez bu mekanda yankılandı. 2002 yılında TRT için "Bir Tutam Temre Otu" adlı belgeselin müziklerini yaptı. Aralık 2010'da Stuttgart Genç Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği "Fırat'dan Ren'e Ezgiler" adlı bir konser verdi. İspanyol flamenko gitar virtüözü Jeronimo Maya ile Mayıs 2011'den bugüne dek Türkiye'nin birçok şehrinde Almanya'da, İsveç'te ve Amerika'da konserler verdi. 2014 yılında "Endülüs ve Anadolu Buluşmalar" albümünü yayımlandı. Piyanist Henning Schmiedt ve saksafoncu Peter Dahm ile "Eastwestjazz" adlı konserler verdi. Duisburg Filarmoni Orkestrası ile "Doğu'dan Batı'ya Müzik" adlı konserde solist olarak sahne aldı. Akkaya, İstanbul'da Duisburg Filarmoni Orkestrası ile 2012'de 24. ENKA Kültür Sanat Etkinlikleri çercevesinde Maltepe Üniversitesi'nde, Çırağan Sarayı'nda ve Aya İrini müzesinde konserler verdi. Bu konserleri Herne Senfoni Orkestrası ile Mayıs 2014 tarihinde "Avrupa Günleri" kapsamında verdigi konser izledi. Akkaya, Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile Aralık 2013'de İstanbul'da TİM Show Center'da iki konser verdi.

Geçmişten geleceğe uzanan köprü...

"Kendisine has icra tarzı olan Erdal Akkaya, enstrümanındaki tuşeleri belirgin bir şekilde fark edilir. Geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapar ve geleneksel bir çalım tarzı olan şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturan denemeler yapar. Geçmişten geleceğe uzanan müzik yolculuğunda içeriği zengin yapıtlar ortaya koymaktır tüm gayesi. Onun bağlamasını dinlerken birden fazla enstrümanın aynı anda çaldığı hissine kapılırsınız..."

Berlin Senfoni Oda Orkestrası
Berlin Senfoni Oda Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası ve Deutschen Oper müzisyenlerinden oluşmaktadır. Orkestra ilk konserini Ocak 1991'de verdi ve Berlin'in konser hayatında kısa bir süre içinde tanındı. Jürgen Bruns sanat yönetmenliğindeki orkestra, üst düzey klasik repertuvarının yanında büyük senfonik ve küçük oda müziği repertuvarı icra etmektedir. Klasik ve modern eserlerin çeşitliliği ve 20. yüzyılın dışlanmış müziği üzerine kurulan repertuvar, büyüleyiciliği ve çok çeşitliliği ile Berlin'nin müzik sahnesindeki yerini aldı. Klasik ve romantik dönemlere dayalı repertuvarın yanı sıra Detlef Glanert, Victor Bruns, Anatol Vieru, Carlo Domeniconi gibi çağdaş müziğin temsilcilerinin eserleri de orkestranın repertuvarında yer almaktadır. Berlin Senfoni Oda Orkestrası klasik müziğe farklı bir boyut katarak yeni bir müzikal bakışa açısıyla kendine özgü icrasını karakterize bir şekilde dinleyiciyle buluşturuyor. Berlin Senfoni Oda Orkestrası düzenli olarak Berlin Filarmoni'de ve Almanya'nın birçok kentinde konserler vermektedir. Orkestra, Jürgen Bruns şefliği ve sanat yönetmenliğinde Ravello Müzik Festivali (İtalya, 2000), Dresden Müzik Festivali, "Kurt Weill Festivali" Dessau (2001) ve "Festival International de Musique de Sion-Valais" (İsviçre) gibi festivallere katıldı. 2004 yılında Berlin'de "Sürgün Polonya" müzik festivalinde Chopin'den Tansman'a uzanan bir repertuvarı sahneledi. Orkestra konserleri radyolarda canlı olarak yayınlandı. Orkestra, 2007 Usedom Müzik Festivali Açılış Konseri'nin yanı sıra 2011 yılında 20. yılını canlı yayınla dinleyiciyle buluşturdu.

Berlin Senfoni Oda Orkestrası; Franz Schrekers "Infantin doğum günü" ve Ernst Tochs "Dans Süiti" adlı yapıtlarından oluşan CD çalışmasını 1998 yılında yayımladı ve büyük beğeni topladı. Topluluk, 2002 yılında Berthold Goldschmidt, Roberto Gerhard'ın eserlerini ve Kurt Weill'in 2. Senfonisi'nin yer aldığı 20. yüzyılın ilk yarısı temalı CD'sini yayımladı. Bu CD Norveç'te Gümüş Plak'la ödüllendirildi. 2006 yılının sonbaharında orkestra, Gerhard Frommel'in eserlerinden oluşan CD, Alman Gramofon şirketi tarafından yayımlandı. 2007 yılı başında  Capriccio CD'si yayımlandı. İki masal müziği adı altında yayınlanan çalışmada Andreas Pflüger ile  Corinna Harfouch anlatıcı olarak yer aldı. 2008 yılında Alman Gramofon şirketinden yayımlanan Kurt Hessenbergs'in icrasında "Der Sturm" (Fırtına) adlı eser ve Frank Lunte'nin solistliğinde Lars-Erik Larsson'un saksafon konseri çalışmada yerini aldı.

Berlin Senfoni Oda Orkestrası, 2001 yılında Ernst von Siemens Müzik Vakfı'nın ödülüne layık görüldü. Orkestra ayrıca 2002 yılında Jürgen Bruns sanat yönetmenliğinde Brandenburg eyaletinin Rheinsberg Müzik Akademi Ödülü'ne layık görüldü.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT