Erdinç Kadıoğlu: Aks-i Seda

Tarihler: 02 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 02 Mayıs 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 28,50 TL - 2. Kategori: 23,00 TL - 3. Kategori: 17,00 TL - 4. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, crr

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2011 ~ May 2, 2011

Solistler: Veysel Dalsaldı, Erol Köker
Sunan: Enes Ergür

Aynı sözlerden esinlenerek deyiş veya türkü, diğer yandan yine aynı sözlerin ilahi olarak dile getirilmesi memleket insanının duygu birliğinin bir işareti sayılır. Üzüntüsü ve sevincini Yaradan’ına olan muhabbet ve tazimini aynı sözlerle ifade eden insanımız, müziğe sıra geldiğinde bunu bulunduğu ortamın tesiri ile şekillendirmiştir. Sözü şekillendiren müzik ya âşıklar otağında ya da bir dergâhta terennüm edilmiştir. “Güzel âşık cevrimizi çekemezsin demedim mi? Şu benim divane gönlüm, Canım kurban olsun senin yoluna” bu eserlerden sadece birkaçı…

Bu konserde sizlere aynı dizeler üstüne yapılmış olan ilahi ve türkülerimizi Veysel Dalsaldı ve Erol Köker’in yorumuyla sunacağız.

Erol Köker

İlk ve orta eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Yüksek Bölümünü bitirmiştir. Mezun olduğu konservatuarda uzun yıllar Repertuar Öğretim Görevlisi olarak hizmet vermiştir. Başta Şan Öğretmeni Özcan SERGEN olmak üzere, Neriman Altındağ Tüfekçi, Bedir Sıtkı Sezgin, Nida Tüfekçi, Adnan Atman, Yücel Paşmakçı, Mustafa Hisarlı gibi değerli hocalardan ders almıştır.

İlk profesyonel hayatına 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Halk Müziği İcra Heyeti’nde ses sanatçısı olarak başlamıştır. Aynı yıl TRT İstanbul Radyosu’nda Mustafa Hisarlı’nın davetiyle halk müziği çalışmalarına katılmıştır.1980-1995 yılları arasında başta Kadıköy Halk Eğitim olmak üzere birçok dernek ve üniversitelerde halk müziği repertuar eğitmenliği ve koro şefliği yapmıştır. Çalıştırdığı korolarıyla 5 İstanbul birinciliği,5 Marmara Bölge birinciliği, 1 Türkiye ikinciliği ve 4 Türkiye birinciliği kazanmıştır. Yurt içinde birçok konser verip, yurt dışında da kırktan fazla ülkede ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Erol Köker, Trt İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Yurttan Sesler Türk Halk Müziği topluluklarının şefliğini yapmaktadır.

Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
Etkinlik saatinden en az 30 dakika önce salonda olmanız önerilir.
7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT