Erkan Oğur: Anatolian Blues Project

Tarihler: 06 Nisan 2012 Cuma ~ 06 Nisan 2012 Cuma 6 Nisan 2012 20:00 - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 45.00 TL - 39.50 TL - 34.00 TL - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2012 ~ Nis 6, 2012

Erkan Oğur: Gitar, Kopuz
Turgut Alp Bekoğlu: Davul
Ozan Musluoğlu: Bas
Can Çankaya: Piyano
Engin Recepoğulları: Saksafon
Tarık Aslan yönetiminde Erbaneler: Nurullah Turgut, Vulkan Alp, Fırat Alkış

Telvin, bir mekân ise biz kapısını dışarıdan çaldık. Şans eseri kapı açıldı. İçeri girdik ve kapı üzerimize kapandı. İçeride kaybolduk. Dışarıya açılan kapıyı arıyoruz. Müzik geçmişe ait bir olgudur... Gelecekte müzik tabiki var olacaktır ancak gelecekteki müziğin varlığı geçmişine bağımlıdır.

1995 yılında İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu ile biraraya gelip Telvin grubunu kuran Erkan Oğur, müzikle ilgili arayışlarını birlikte sürdürdürdüler. Bu arayış Telvin kavramının müzikteki ifadesi idi. 2006 yılında ilk albümlerini yayınlayan grup, on yıl boyunca aralıklarla, gerek ulusal ve uluslararası festivallerde, gerekse performans mekânlarında müziklerini icra ettiler.

Tasavvuf erbabı, halden hale geçmeye, karar haline doğru yürüyüşe “Telvin” diyor. Yunus Emre telvini şöyle anlatır; "Hak bir gönül virdi bana ha dimeden hayrân olurBir dem gelür şâdi olur bir dem gelür giryân olur"

Tutku, korku, aşk, hırs, nefs gibi insani zaaflardan, egolardan arındığımız noktada hâlâ müzik varsa, bu saf müziktir. Temalar, kainattaki müzik enerjisinin Anadolu’ya hediye edilen kısmına dayalı olarak biçimlenip, geniş doğaçlamalar içeren kendine özgü tavrıyla halden hale geçmeyi ifade etmiş, yaşamımızdaki müzik hallerinin de bir ifadesi olmuştur. Telvin, hem iddiasız hem de sınırsızdır…

Telvin'in bu hallerinden biri olan “Erkan Oğur, Anatolian Blues” bu sefer de 6 Nisan 2012 tarihinde Cemal Reşit Rey sahnesinde yeni bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor!

Tarık Aslan yönetimindeki erbane takımı ile yola çıkan Anatolian Blues projesinde ise Telvin üçlüsüne saksafonda Engin Recepoğulları, kavalda Sinan Cem Eroğlu ve piyanoda Can Çankaya eşlik ediyor.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT