Esma Redzepova - Ivo Papazov - Mostar Sevdah Reunion - Suzan Kardeş - - İstanbul Dünya Müzikleri Festivali

Tarihler: 10 Aralık 2010 Cuma ~ 10 Aralık 2010 Cuma - Saat: 20:30

Yer: Lütfi Kırdar UKSS

Ücret: 1. Kategori: 56,50 TL - 2. Kategori: 39,50 TL - 3. Kat. Tam: 28,50 TL, Öğrenci: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com.

Adres: Darülbedai Cad. No: 1, Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2010 ~ Ara 10, 2010
İstanbul’da eğlenceli ve bol ritmli bir "Balkan Rüzgarı" estirecek. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak olan konserde, Balkanlar`ın en renkli sanatçıları, "sevdalinka" şarkılarının Kosovalı temsilcisi Suzan Kardeş ve Bekriya Band ile birlikte aynı sahnede yer alacaklar. Makedonya’dan Çingeneler Kraliçesi Esma Redzepova ve Koçani Orkestrası, savaşın acımasızlığına müzikle dur deme cesaretini gösteren "Mostar Sevdah Reunion" ve Bulgar klarnet ustası İvo Papaosov. O gece İstanbul`da klarnetler çalacak, darbukalar ritm tutacak, akordeonlar konukların ruhunda Balkan ateşini yakacak. Farklı yerlerden yola çıkan sanatçılar, Golden Routes projesi ile Evliya Çelebi’nin Balkanlar`ından günümüze uzanan müzikal bir serüven yaşatacaklar.

Esma Redzepova
Romanların prensesi olarak kabul edilen ünlü şarkıcı yaşayan en güçlü roman sesidir. küçük yaşlarından itibaren doğup büyüdüğü Makedonya`da roman müzikleri yorumlamaya başlamıştır. Özellikle romanların resmi milli marşı olan djelem djelem getirdiği yorum inanılmaz başarılıdır. Esma Redzepova roman göçünün kaynaklandığı Hindistan`in Rajasthan bölgesine de gitmiş ve kökleriyle tanışmıştır. muhteşem sesi bir yana, 5`i öz 47`si evlatlık 52 çocuk annesi annesi, insan hakları ve insani yardım odaklı binlerce konser vermiş, Unicef`çe ödüllendirilmiş, ırkçılığa, etnik ve dinsel ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile 2002 Nobel Barış Ödülüne aday gösterilmiştir.

İvo Papazov
Ülkesinde gerçek bir efsane olarak kabul edilen İvo PAPAZOV (İbrahim Abbas) dünyanın en önemli birkaç klarinetçiden biridir.
Bulgaristan-Kırcali`de, Makedon ve Roman anne babadan dünyaya gelen İbrahim ABBAS, 1980`lerde Bulgaristan`da yapılan isim değişiklikleri döneminde, adı Ivo PAPAZOV olarak değiştirildi. İngiltere`de çıkan iki CD`si ile dünya onu bu isimle tanıdı ve İvo PAPAZOV olarak caz ve dünya müziğinin devleri arasındaki yerini aldı. Temel müzik eğitimini okuldan alan PAPAZOV, daha çocuk yaşlarda babasına düğünlerde eşlik etti.

Bosna-Hersek Mostar kökenli, sevdalinka ile çingene müziğini birleştiren tarza sahip bir müzik grubudur. 1998 yılında Dragi Šestic tarafından kurulan grup başta Paris, Londra gibi müzik devi şehirler olmak üzere Kanarya Adaları, Madeira Adaları ve Avusturalya gibi değişik yerlerde 200’ün üzerinde konser vermiştir. Bunların arasında Sarajevo Caz Festivali, International Roma Festival, International Filmfestival Frankfurt, Pavarotti Music Center - Blues Festival, London The Marquee Club, World Music Festival, Festival La Note di San Lorenzo gibi festivallerde konserler verdi. Grup 2002, 2003 ve 2004 yıllarında Davorin müzik ödülünü üstüste 3 yıl kazanarak ayrı bir başarıya da imza atmıştır. Ayrıca Grup hakkında 2 belgesel film yer almaktadır. Bunlardan biri ünlü yönetmen Pjer Zalica`nın MSR diğeri de Mira Erdevieki`nin 2005 yapımı Sevdah the Bridge that Survived filmidir.

Balkanların İstanbul’daki Sesi: SUZAN KARDEŞ
Balkan müziğinin Türkiye’deki en iyi yorumcularından biri olan Suzan Kardeş, Kosova’da doğdu ve 60’lı yılların sonunda ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etti. Kökenleri Konya Karamanoğulları’na dayanıyordu ve aile büyüklerinin deyimine göre aslında ait oldukları topraklara dönmüşlerdi.

Kosova’da yıllarca Türk komşularının yanısıra Sırplar, Boşnaklar, Arnavutlar, Hırvatlar, Makedonlar ve Romanlar’la beraber yaşamışlardı. Farklı diller, farklı gelenekler, farklı sesler arasında büyüyen Suzan Kardeş, Balkan coğrafyasının bütün zenginliklerini daha küçük yaşta kalbine yazmış, hayat hikayesin en güzel parçalarını da beraberinde İstanbul’a getirmişti.

Suzan Kardeş müzikle içiçe yaşayan bir ailede dünyaya geldi. Babası Priştine Radyosu’nda müzisyenlik yapıyordu, amcası ise caz müzisyeniydi, hem gitar çalıyor hem de birlikte çaldığı grubun solistliğini yapıyordu. Bosna’da yaşayan amcası ise emekli müzik öğretmeni. Suzan Kardeş’in müzik hayatı ise Kosova’da çocuk korosunda şarkı söyleyerek başladı.

Suzan Kardeş, Kosova’da yaşarken öğrendiği tüm dillerde şarkılar söylüyor. Repertuvarında Boşnakça, Arnavutça, Hırvatça, Makedonca, Sıpça ve roman dillerinden şarkılar var. “Bekriya Balkaniya” albümünde tüm bu dillerde şarkılar söyleyen Suzan Kardeş kendi deyimiyle; “Ben ayrılanları kendimce şarkılarımda birleştirdim” diyor.

Suzan Kardeş’in İstanbul’daki hayatı önce farklı bir yönde ilerlese de sonunda yine müzikle buluştu ve 2007 yılında Sezen Aksu’nun prodüksüyonu olan, Türk sanat müziği albümü “Bekriya” ile sahneye çıktı. Bunun ardından; “Bekriya Balkaniya”, “Makyaj Odası Şarkıları ve “ Nino” albümleri geldi. “Makyaj Odası Şarkıları” albümünde yıllar boyunca sinema, televizyon, tiyatro ve sahnede makyajlarını yaptığı 15 ünlü sanatçı dostu, Suzan Kardeş’le birlikte düet yaptı.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT