Esther Yoo - Zhang Zuo - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 30 Kasım 2015 Pazartesi ~ 30 Kasım 2015 Pazartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2015 ~ Kas 30, 2015

Koreli dahi kemancı Esther Yoo ve tutkulu piyanizmi ile Çinli piyanist Zhang Zuo, İstanbul Resitalleri'nin 12 Mart'taki duo resitalinde Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de aynı sahneyi paylaşıyor!

10. Uluslararası Sibelius Keman Yarışması'nda henüz 16 yaşındayken birincilik kazanan Esther Yoo, 2010'da kazandığı bu zaferin ardından uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti. İki yıl sonra 2012'de Uluslararası Queen Elisabeth Yarışması'nı o güne kadar kazanan en genç sanatçı olma ünvanı da Koreli virtüözün oldu. BBC tarafından 2014-2016 "New Generation Artist" seçilen Esther Yoo, kendisine gizli bir koleksiyoner tarafından verilen “Prince Obolensky” adını taşıyan 1704 yapımı çok özel bir Stradivarius çalıyor. 2013 Queen Elisabeth Yarışması, Çin 1. Uluslararası Piyano Konçertosu Yarışması, Gina Bachauer (ABD) gibi yarışmalarda birincilik ve ödüller kazanan Zhang Zuo, tutkulu piyanizmi ve tanrı vergisi yeteneği ile günümüzün sıradışı piyanistleri arasında kabul ediliyor.

Esther Yoo
Amerika doğumlu Koreli sanatçının ebeveyinlerinin ilgi ve öncülüğünde çok küçük yaşlarında New York Carnegie Hall ve Lincoln Center konserleri ile başlayan müziğe ilgisi çok kısa zamanda profesyonel bir boyut kazandı. Ailesi, iş gereği New York'tan Belçika'ya taşınınca Yoo da ilk müzik eğitimini Avrupa'da tamamladı. Sanatçı, Münih'te "Hochschule für Musik und Theater"da Ana Chumachenco ve Brüksel'de Queen Elisabeth Music Chapel'de Augustin Dumay ile müzik çalışmalarına halen devam ediyor.

Keman çalmaya 4 yaşında başlayan Esther Yoo, ilk konçertosunu seslendirdiğinde 8 yaşındaydı. 12 yaşında Uluslararası Henryk Wieniawski Keman Yarışması Gençler Kategorisi Birincilik Ödülü'nü ve "European Union Award for Music Art for Youth" ödülünü kazandı. Yoo, Vladimir Ashkenazy ve 2014'te kaybettiğimiz efsanevi şef Lorin Maazel gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaşma fırsatı buldu. Birlikte sahneye çıktığ ıorkestralar arasında ise BBC Senfoni Orkestrası, Philharmonie Südwestfalen, Bilkent Senfoni Orkestrası, İsveç Gävle Senfoni Orkestrası,İngiltere Philharmonia Orkestrası, Helsinki Filarmoni Orkestrası, BBC İskoç Senfoni Orkestrası, Varşova Filarmoni Orkestrası, Hong Kong Filarmoni Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası ve Belçika Ulusal Orkestrası gibi önemli orkestralar yer alıyor. Dahi virtüözün sahneye çıktığı festivaller arasında Seul Uluslararası Müzik Festivali, Belçika'da Kamermuziek Houtland Festival, Fransa'da Festival du Châteaude Chambord ve Prag'da Dvorák Prague Festival sayılabilir. Yoo, Salford'daki BBC Stüdyolarında, Michael Seal yönetimindeki BBC Filarmoni eşliğinde Brunch Keman Konçertosu No.1'in kayıtlarını mart 2015'te tamamladı.

Zhang Zuo
BBC tarafından 2013 - 2015 "New Generation Artist" seçilen Zhang Zuo'nun müzikal yeteneği ilk olarak 5 yaşındayken Almanya'da keşfedildi. Daha sonra Çin'e döndüğünde ülkesinde Hong Kong Filarmoni Orkestrası, Şangay Filarmoni Orkestrası ve Pekin Filarmoni Orkestrası gibi önde gelen orkestralar tarafından en fazla ilgi gören dahi piyanistlerden biri oldu. Çin'de 'Shenzhen Arts School'da tamamladığı ilk eğitiminin ardından müzik eğitimine devam etmek üzere New York'ta dünyanın önemli müzik kurumlarından biri olan "The Juilliard School'dan davet aldı. Buradaki eğitimi sırasında "Petschek Piano Award" ile ödüllendirilen sanatçı artistik çalışmalarına Leon Fleisher ile devam ediyor. Aynı zamanda çağımızın efsanevi piyanistlerinde Alfred Brendel'den müzikal tavsiyeler alıyor. Piyanizmi, Çin'de 1. Uluslararası Piyano Konçertosu Yarışması, Amerika'da Gina Bachauer Uluslararası Piyano Yarışması, Ukrayna'da Krainev Uluslararası Piyano Yarışması, Belçika'da 2013 Queen Elizabeth Yarışması, 3. Şangay Uluslararası Piyano Yarışması, 7. Uluslararası Franz Liszt Piyano Yarışması ve 2009'da New York'ta “Vendome Virtuoso” kazandığı "The Vendome Prize" Yarışması gibi uluslararası yarışmalarda kazandığı birincilik ve ödüllerle tescilli Zhang Zuo, resital ve konserlerinde izleyicilerden büyük beğeni topluyor.

Zuo, New York'ta Carnegie Hall ve Lincoln Center, Washington'da " Kennedy Center for the Performing Arts", Londra'da Wigmore Hall, Paris'te Salle Cortot, Moskova'da "Bolshoi Hall" ve Brüksel'de "Palais des Beaux-Arts" gibi dünyanın en prestijli salonlarında sahneye çıktı. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Londra Filarmoni Orkestrası, Belçika Ulusal Orkestrası, BBC Filarmoni Orkestrası, Şangay Senfoni Orkestrası, Cincinatti Senfoni Orkestrası gibi büyük orkestralar yer alıyor.

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
- Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
- Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT