Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu

Tarihler: 11 Kasım 2016 Cuma ~ 11 Kasım 2016 Cuma 11 Kasım 2016 21:00

Yer: Entropi Sahne

Ücret: - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2016 ~ Kas 11, 2016
Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu, 11 Kasım'da Entropi Sahne'de!

Müzik severlerin Kardeş Türküler ve Bajar’dan tanıdığı iki müzisyen, Vedat Yıldırım ve Cansun Küçüktürk sıradan ev sohbetlerinde doğan “Ev Kayıtları” isimli çalışmalarıyla şehir yaşamına, ezberlerine ve dayatmalara başkaldırıyor. Albümde Yol Şahit, Zorba, Buymuş, Biliyorum, Söğütlüçeşme, Zerya, Ji Nişkave, Her Guca Dersim adlı 8 şarkı yer alıyor.

Her koşulda müzik yapmanın mümkün olduğu fikrinden hareket eden ikilinin mahallesi olan Kadıköy’de bir evde yapılan kayıtlardan oluşan çalışma şehir yaşamının dayattığı süreçlere bir itiraz olarak, ev sohbetleri esnasında doğup gelişti. Çalışmada tüm enstrüman ve vokaller Vedat Yıldırım ve Cansun Küçüktürk tarafından icra edildi. Kendi ev sohbetlerinden esinlenen ve günlük yaşamı saran sıradan olgulardan, nesnelerden, insanlardan, komşulardan, sokaktaki seslerden beslenen iki sanatçı albümü şu sözlerle anlatıyor:

“ Evde pişirdik, stüdyo karşı yakada... Şarkılar yolda soğumasın... Çayın kahvenin yanında... Mutfağın yan tarafında... Kurduk odaya tezgahı... Ötemizde berimizde artık ne varsa çaldık söyledik. Edip Cansever'in deyimiyle 'oda da odaymış ha'. Ne çok şey sığmış meğer. Nizami enstrümanlara kutu, kaşık tuzluk da şarkılara tuz biber oldu. Sokaktan geçen araba sesi, sirenler, davetsiz misafirler de aktı şarkıların bir köşesine... Yani selamsız sabahsız mahalle bandosu...”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT