Evrim Demirel

Tarihler: 04 Haziran 2015 Perşembe ~ 04 Haziran 2015 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2015 ~ Haz 4, 2015

Piyanist Evrim Demirel, 4 Haziran'da Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

Piyano: Evrim Demirel
Tambur: Bora Uymaz
Kontrabas: Volkan Topakoğlu
Davul: Erdem Göymen

Günümüzün en yetenekli müzisyenleri arasında gösterilen Evrim Demirel, Hollanda'nın önde gelen çağdaş müzik topluluklarının canlı kayıtlarından oluşan "Makamsız" adlı albümü ile ön plana çıktı. Eserleri; Estonian National Symphonic Orchestra ve Holland Symfonia tarafından seslendirildi ve otoriteler tarafından büyük övgü aldı.

Bilkent Üniversitesi ön lisans diplomasını aldıktan sonra Hollanda'ya giderek Rotterdam Konservatuvarı'nda kompozisyon, elektronik müzik ve caz piyano çalıştı ve mezun oldu. Daha sonra Amsterdam Konservatuvarı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

"Osmanlı Minyatürleri" adlı yapıtı, 17. Hollanda Genç Besteciler Yarışması kapsamında 24 Nisan 2004'te Amsterdam, Beurs van Berlage konser salonunda Holland Symfonia tarafından Hans Leenders yönetiminde seslendirildi. Telvin adlı yapıtı Nieuw Ensemble tarafından Amsterdam Felix Meritis Konser Salonu'nda Ernst van Tiel yönetiminde çalındı. Anadolu'dan Dört Halk Şarkısı, Atlas Ensemble tarafından sipariş edildi ve Holland Festival kapsamında Amsterdam Consertgebouw Grotezaal konser salonunda Atlas Ensemble ve soprano Oya Ergün tarafından Ed Spanjaard yönetiminde seslendirildi. Bestecinin hemen tüm yapıtları belli bir sipariş üstüne yazıldı ve seslendirildi.

Demirel'in yapıtları Hollanda yayınevi "Donemus" tarafından yayınlandı; Avrupa'daki birçok yeni müzik festivalinde yer aldı; Hollanda, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Kolombiya, İtalya, Estonya ve Türkiye'de seslendirildi.

Evrim Demirel'in müziği caz, Türk folkloru ve Osmanlı müziği etkisini taşıyor. Zengin bir melodik yapı ve ritmik çeşitliliğin yanı sıra, durağan bir armoni anlayışı ile çok katmanlı çağdaş bir tını elde etti. Birçok yapıtında Türk, Doğu ve Batı çalgılarını birlikte kullanmaktadır.

Ödüller
Evrim Demirel, "Osmanlı Minyatürleri" adlı senfonik yapıtıyla 2004 yılında Hollanda'da Genç Besteciler Yarışması'nda ikincilik ödülünü kazandı. 

"Evolution" adlı senfonik yapıtıyla Uluslararası Lepo Sumera Genç Besteciler Yarışması'nda finalist oldu ve bu yapıt 5 Nisan 2003'te Estoian National Symphonic Orshestra tarafindan Talin'de Olari Elts yönetiminde seslendirildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT