Fairuz Derin Bulut

Tarihler: 21 Aralık 2011 Çarşamba ~ 21 Aralık 2011 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: İstanbul Live

Ücret: 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İstanbul Live

Adres: Atıf Yılmaz Cad. (Ağa Cami Sokağı) No: 17 Kat: 3 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 90 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2011 ~ Ara 21, 2011

Fairuz Derin Bulut’un temelleri 1996 yılında Demir Kerem Atay ve Okan Yılmaz'ın ev çalışmaları ile atıldı. 2000 yılında Taharruz (Bas Gitar) ve Güçlü Başarır’ın (Davul) gruba katılması ile tam manasıyla bir grup hüviyetini elde eden Fairuz Derin Bulut, 2001 yılında Roxy Müzik Günleri Yarışmasında finale kaldıktan sonra müzik çalışmalarını ve konserlerini sıklaştırdı.

2002 yılında Roxy Müzik Günleri Yarışmasında yeniden finale kalarak Jüri Özel Ödülünü kazandı. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği “Battle Of The Bands” yarışmasında üçüncülük elde etti.

Prodüktörlüğünü Babazula’nın kurucuları Murat Ertel ve Levent Akman tarafından yapılan “Kundante” adlı ilk albümlerini Ada Müzik’ten 2003 yılında yayınladılar. Hırvatistan’da yayınlanan “Bombardranje New Yorka” adlı toplama albümde şarkıları yer aldı.

2007 senesinde çalışmalarını sıklaştıran Fairuz Derin Bulut konserlerine devam etti. Türk Rap müziğinin önde gelen ismi Ceza ile birlikte seslendirdiği “Zerk-i Ziyan” adlı şarkısı “Homegrown Istanbul Vol.2” adlı toplama albümde yer aldı ve beğeni topladı.

Fairuz Derin Bulut, Demir Kerem Atay’ın prodüktörlüğünü yaptığı Türk Rap Müziğinin önde gelen diğer bir ismi olan Ayben’in “Sensin O” adlı albümünde Cem Karaca’nın seslendirdiği ve döneminin en dikkat çeken çalışmalarından olan “Rap Rap” şarkısını yorumladı. ”Rap Rap”in yanı sıra “Red Kit” ve Ayben’in özellikle spoken word alanındaki başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Amerikalı sanatçı Ursula Rucker ile birlikte seslendirdiği “Will We Ever Learn” adlı şarkıları besteledi ve bu üç şarkı Ayben’in Mayıs 2008'te yayınlanan “Sensin O” adlı albümünde yer aldı. Fairuz Derin Bulut İstanbul’dan Anadolu’ya kadar aralarında Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinin de bulunduğu birçok konser verdi. Bunlardan bazıları Rock’n Coke, Rockistanbul, H2000, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu Gençlik festivali. Ve bunların yanı sıra Ankara Psycedelic Rock konserlerinin ilkinde açılışı yapan grup olarak sahne aldı.

Birçok radyo ve televizyon programına konuk olan Fairuz Derin Bulut 9 Ocak 2009 tarihinde Doublemoon etiketiyle Ali Tekintüre’ye ait 10 şarkıyı yorumladığı “Arabesk” isimli ikinci albümünü piyasaya çıkardı.

Demir Kerem Atay: elektrik gitar, vokal
Okan Yılmaz: synthesizer, vokal
Taha Rıza Özmen: bas gitar
Onur Öztürk: Bateri
İsmail Darıcı: darbuka, zilli def

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saat, kapı açılış saatidir.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT