Fazıl Say - Sait Faik

Tarihler: 09 Ekim 2016 Pazar ~ 09 Ekim 2016 Pazar 09 Ekim 2016 19:00

Yer: Congresium Ankara

Ücret: 1. Kategori - 165.00 TL 2. Kategori - 138.00 TL 3. Kategori - 112.00 TL 4. Kategori - 83.00 TL 5. Kategori - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2016 ~ Eki 9, 2016
Fazıl Say, uzun zamandır beklenen Sait Faik eseriyle Ankaralı dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Fazıl Say, “Sait Faik”, Opus 51, 2014
42. İstanbul Müzik Festivali siparişi
Dünya Prömiyeri, 25 Haziran 2014, Burgazada

Metin ve yöneten: Özen Yula
Piyano: Fazıl Say
Anlatıcılar: Demet Evgar, Songül Öden, Esra Bezen Bilgin 
Vokaller: Zeynep Halvaşi, Serenad Bağcan


Mehmet Yasemin - Keman
İmge Tilif - Keman
Filip Kowalski - Viyola
İndira Mas - Viyolonsel

İstanbul Müzik Festivali tarafından 2014 yılında Sait Faik'in ölümünün 60. yılında özel olarak Fazıl Say'a sipariş edilen Sait Faik eseri seslendirildiği her konserde büyük ses getirdi. "Sait Faik" eseri ile ölümünün 60. yılında çağdaş hikayeciliğe yaptığı katkılarla Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan yazarımızı anan Fazıl Say, bu kez de etkileyici sahne eserini Ankara Congresium sahnesinde ölümsüzleştiriyor. 

Fazıl Say, "Tamamı makamsal olacağı için benim için bir ilktir ve özeldir; bir klasik müzik bestecisinin Türk sanat musikisine bu kadar yakınlaşmak istemesi sanırım tarihte de ilk olacaktır. Piyano ile kanunun, viyolonsel ile kemençenin diyalog ve bütünleşme halinde olacağı bir ilk yaratmak istiyorum" dediği Sait Faik projesini "Stelyanos Hrisopulos Gemisi" hikâyesi üzerine yazdığı bir sahne eseri olarak tanımlıyor. Özen Yula'nın yazdığı ve sahnelediği, bir edebiyat-müzik buluşması olan eserde tiyatro oyuncularımız Demet Evgar, Songül Öden ve Esra Bezen Bilgin anlatıcı rolünü üstleniyor. Opera'dan Türk Halk Müziği'ne geniş yelpazede etkileyici yorumuyla Zeynep Halvaşi ile Say'ın "İlk Şarkılar" ve “Yeni Şarkılar” albümlerinde beraber çalıştığı, dinleyiciyi derinden etkileyen sesiyle Serenad Bağcan'ın yanı sıra İstanbul Quartet, kanunda Hakan Güngör, kemençede Derya Türkan ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli Fazıl Say'la aynı sahneyi paylaşacaklar. Eserin dünya prömiyeri Sait Faik'in yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği, pek çok hikâyesini kaleme aldığı ve anılarının adeta zamanda asılı kaldığı Burgazada'nın sahilinde, yıldızların altında gerçekleşmişti. 9 Ekim 2016 tarihinde ise yıldız kadrosuyla Sait Faik eseri, Ankaralı dinleyicileri olağanüstü performanslarıyla Burgazada'ya götürmeye hazırlanıyor. 

Program
Fazıl Say: Sait Faik, op.51 (2014)
Süre: 58 dakika

- 7 yaş altı giremez. 7 yaş üstü bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT