Fazıl Say ve Arkadaşları

Tarihler: 18 Haziran 2011 Cumartesi ~ 18 Haziran 2011 Cumartesi - Saat: 15:00

Yer: Enka Açık Hava Tiyatrosu

Ücret: 1. Kategori: 111,00 TL - 2. Kategori: 84,00 TL - 3. Kategori: 56,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Enka Sadi Gülçelik Spor Tesisleri, İstinye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14-15 - www.enkasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2011 ~ Haz 18, 2011

Enka Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri

Fazıl Say Nefesli Sazlar Beşlisi "Alevi Dedeler Rakı Masanında" Türkiye prömiyeri 18 Haziran 2011 İstanbul ENKA Açıkhava Tiyatrosu`nda
Say / "Alevi Dedeler Rakı Masasında" Op.35 ( Türkiye Prömiyeri)

Borusan Woodwinds Quintett
Bülent Evcil - Flüt
Ferhat Ali Göksel - Klarinet
Cem Akçora - Korno
Sezai Kocabıyık - Obua
Selim Aykal - Fagot

Say / Likya Prensesi Op.26 ( 2 gitar için)
Terci-Korad Gitar İkilisi
Kürşad Terci - Gitar
Kağan Korad- Gitar

Say / Baladlar
Nazım
Kumru
Terci-Korad Gitar İkilisi
Kürşad Terci - Gitar
Kağan Korad- Gitar
Yaşar Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu
Mehmet Yasemin - Keman
İsmail Başaran - Keman
Pınar Dinçer - Viyola
Serdar Mamaç - Çello
Kürşad Ant - Kontrabas
F. Liszt / Sonat si minör
Fazıl Say - Piyano

Fazıl Say
"O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır." ( “Le Figaro” Paris )

1970 yılında Ankara`da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı`nda "Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü"de öğrenim görerek 1987`de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu`nda sürdüren sanatçı, 1991`de konçerto solisti diplomasını almış, 1992`de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi`nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir. 1994`te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995`te New York`ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserler arasında "Nazım" ve "Metin Altıok Ağıtı" başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi`nin siparişi üzerine Albert Einstein`ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart`ın 250. doğum yılında Viyana`daki Kutlama Komitesi`nin siparişi dolayısıyla bestelenen "Patara" adlı bale müziği vardır.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD`leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali`nin kapanış konserinde Zubin Mehta`nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali’nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say`ın, Türk saz şairi Aşık Veysel`in "Kara Toprak" adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika`da Billboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008`de Avrupa Birliği tarafından "Kültür Elçisi" unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır.

8 yaş altı etkinliğe alınmamaktadır. 8 yaş ve üstü bilete tabidir.
Taksim`den her etkinlikten önce saat 20.00`de AKM - Enka yönünde; etkinlik sonrası ise, Enka - AKM güzergahında ücretsiz servis konulacaktır.
Servis kullanmak için en geç 2 gün öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Rezervasyon Numarası: 0212 276 22 14/15









istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT