Finghin Collins - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 30 Kasım 2015 Pazartesi ~ 30 Kasım 2015 Pazartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2015 ~ Kas 30, 2015

Uluslararası ödüllü İrlandalı piyanist Finghin Collins, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 14 Ocak’ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de!

1999 İsviçre Clara Haskil Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi, İrlandalı piyanist Finghin Collins, Uzakdoğu'dan Avrupa ve Amerika'ya uzanan uluslararası performansları ile klasik müzik dünyasında büyük beğeni topluyor.

İrlanda'nın uluslararası arenadaki en başarılı piyanistlerinden Collins, konser piyanisti kimliğinin yanında 2006'dan bu yana New Ross Piyano Festivali Artistik Direktörü, 2013'ten bu yana "Music for Galway" Artistik Direktörü ve Dublin Uluslararası Piyano Yarışması Jüri Üyesi unvanlarını da taşıyor.

Finghin Collins, müzik eğitimini John O'Conor'ın başkanlığındaki İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi'nde ve ardından Cenevre Konservatuvarı'nda tamamladı. İrlanda'da kazandığı "RTÉ Geleceğin Müzisyenleri Yarışması" Birincilik ödülü (1994) ve "National Entertainment Awards" Klasik Müzik Kategorisi Birincilik ödüllerinin (1998) ardından 1999'da İsviçre'de kazandığı Clara Haskil Uluslararası Piyano Yarışması Birinciliği ile dünya klasik müzik arenasında Uzakdoğu'dan Avrupa ve Amerika'ya uzanan uluslararası bir kariyere adım attı.

Collins'in aynı sahneyi paylaştığı dünyanın önde gelen orkestra ve şefleri arasında Chicago Senfoni Orkestrası, Houston Senfoni Orkestrası, Londra Filarmoni Orkestrası, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Rotterdam Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası, BBC Senfoni Orkestrası, BBC Filarmoni Orkestrası, Bournemouth Senfoni Orkestrası ve Birmingham Senfoni Orkestrası gibi orkestralar; Myung-Whun Chung, Christoph Eschenbach, Hans Graf, Emmanuel Krivine, Nicholas McGegan, Gianandrea Noseda, Sakari Oramo, Tadaaki Otaka, Heinrich Schiff, Vassily Sinaisky, Leonard Slatkin ve Gábor Tákacs-Nagy gibi önemli şefler yer alıyor.

Finghin Collins'in İstanbul Resitalleri'nden önce sahneye çıktığı salonlar arasında ise Birmingham'da Birmingham Symphony Hall, Londra'da Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Barbican Hall ve Cadogan Hall, Amsterdam'da Concertgebouw, Paris'te Théâtre du Châtelet ve Salle Cortot, Lyon'da Salle Molière, Stuttgart'da Liederhalle, Madrid'de Auditorio Nacional, Valencia'da Palao de la Musica, Lizbon'da Gulbenkian Hall, Milano'da Sala Verdi, Berlin'de Konzerthaus, Viyana'da Konzerthaus, Budapeşte'de Franz Liszt Academy, Varşova'da Philharmonic Hall, Montreux'de Stravinski Auditorium, New York'ta Carnegie Hall ve Washington'ta Kennedy Center gibi dünyanın en prestijli salonları bulunuyor.

Sanatçının davet aldığı festivaller arasında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde Aspen Music Festival, Ravinia Music Festival ve Gilmore Keyboard Festival; Avrupa'da La Roque d’Anthéron (Fransa), Klavier-Festival Ruhr ve Schleswig-Holstein Musik Festival (Almanya), Lockenhaus Festival (Avusturya), Delft International Chamber Music Festival ve Storioni Festival (Hollanda), Chopin Festival (Polonya), Musical Olympus Festival (Rusya), Sommets Musicaux de Gstaad (İsviçre) ve Mostly Mozart Festival (İngiltere) gibi önemli festivaller sayılabilir.

Collins, RTÉ İrlanda Ulusal Senfoni Orkestrası'nın üç yıl boyunca yıldız sanatçısı olarak Mozart ve Beethoven'ın piyano konçertolarını kapsayan büyük maratonunu 2013'te tamamladı. Aynı yıl Londra'da Wigmore Hall'da "Pianoforte Series"te sahneye çıktı. Sanatçının müzikal çalışmaları arasında solo ve orkestra performanlarının yanı sıra oda müziği çalışmaları da yer alıyor. Finghin Collins, konser piyanisti olarak yorumcu kimliğinin yanında 2006'dan bu yana New Ross Piyano Festivali Artistik Direktörü, 2013'ten bu yana "Music for Galway" Artistik Direktörü ve Dublin Uluslararası Piyano Yarışması Jüri Üyesi unvanlarını da taşıyor.

Finghin Collins'in 2006'da İsviçreli Claves Records'dan çıkan Schumann albümü sanatçıya Gramophone'da "Editor'ün Seçimi" de dahil olmak üzere uluslararası basında çeşitli ödül ve ünvanlar kazandırdı. 2011'de İngiliz şef Kenneth Montgomery yönetimindeki RTÉ İrlanda Ulusal Senfoni Orkestrası ile Charles V. Stanford'un piyano ve orkestra için çalışmalarını içeren albümü de basında yine övgü dolu eleştiriler aldı. Sanatçı, 2013'te yayımlanan son albümünde Mozart'ın piyano konçertolarını seslendirdi. Finghin Collins'in bugüne kadar yayınlanmış toplam 8 albümü bulunuyor.

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
- Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
- Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT