GARANTİ CAZ YEŞİLİ Ulf Wakenius Quartet

Tarihler: 28 Mayıs 2014 Çarşamba ~ 28 Mayıs 2014 Çarşamba 28 Mayıs Saat:22:00 - 01:00

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 80 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2014 ~ May 28, 2014

Ulf Karl Erik Wakenius, 1958’da Stokholm’da doğdu, Gotenburg’da büyüdü. Çocukluğundan beri gitar çalıyor. Önce kendi kendine öğrendi, sonra Gotenburg Konservatuvarı’na gitti. İlk gözdesi, çağdaş blues. Derken caza kaydı. Yirmi yaşına gelmeden güvenilir bir stüdyo kayıt müzisyeni olarak adını duyurmuştu. 1970’lerin ortası ve sonlarında İsveç grupları Sundance ve Mwendo Dawa ile çalıştı. 1980’lerin başında gitarist Peter Almqvist ile Guitars Unlimited’i kurdular, iki albüm kaydettiler. Bir yandan Avrupa’da ve Latin Amerika’da turneler yaparken, basçı Niels-Henning Ørsted Pedersen ile de çalışmaya başladı. Bu işbirliği, Pedersen’in 2005’teki ölümüne kadar sürdü.

90’ların başında, Dennis Chambers’ın da üyesi olduğu Graffiti’deydi. Çalışıp kayıt yaptıkları arasında, bugün birlikte sahne alacağı Lars Danielsson ile, Chris Minh Doky, Art Farmer, Benny Golson, Jim Hall, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Joe Henderson, Milt Jackson, Michel Legrand, James Moody, Max Roach, Clark Terryve Toots Thielemans gibi isimler var. 90’larda, Ray Brown ve Michael Brecker’in de dahil olduğu Stellar Quintet’i unutmuyoruz ama adını asıl, Barney Kessel, Herb Ellis ve Joe Pass gibi gitaristlerin izinden gidip, 1997’de Oscar Peterson’ın dörtlüsüne katılınca duyurdu. On yıl onunla çalıştı. Çok daha önce kurulmuş olan kendi grubunun üyeleri ise davulda Jack DeJohnette, saksta Bill Evans, trompette Randy Brecker, piyanoda Niels Lan Doky ve basta Lars Danielsson’dan oluşuyor. Wakenius, 2000’lerin ortasından beri ACT şirketine albüm yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT