Gevende

Tarihler: 29 Temmuz 2010 Perşembe ~ 29 Temmuz 2010 Perşembe - Saat: 22:30

Yer: Hayal Kahvesi Beyoğlu

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Hayal Kahvesi Beyoğlu

Adres: Büyük Parmak Kapı Sk. Afrika Han, No:19, Beyoğlu Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 29, 2010 ~ Tem 29, 2010

"OLMAYAN ÜLKE"NİN MÜZİĞİ

"Hadi benimle gel, hayallerin doğduğu ve zamanın asla planlanmadığı yere. Sadece multu anları düşün, ve kalbin kanatları üzerinde uçacak sonsuza kadar, Olmayan Ülke``de!"
(Peter Pan)

Gevende sınırları olmayan bir müzik yapıyor. Basit müzikal ögeler içeren parçaları bir süre sonra inanılmaz bir performansa dönüşüyor. Böylesi bir müziği herhangi bir müzik türünün içine sokmak zor ama tanımlamak gerekirse "folk-rock" ya da "psychedelic folk" Gevende müziği için uygun tanımlar olabilir.

Gevende``nin müzikal beğenisi gittikleri her yerle, dinledikleri her müzikle, dokundukları her kültürle şekillenirken dünyanın tüm insanlarının yakınlık bulacağı bir hal alıyor. Şarkılarında hiç bir yere ait olmayan, doğaçlama bir dil kullanıyorlar. Bu "hiçbiryerin dili"nde herkes kendi diline, kendi dünyasına dair bir şeyler bulabiliyor. "Ev" adlı albümlerinin de çıktığı 2006 yılında İran``dan Pakistan``a, Hindistan``dan Nepal``e yaptıkları yolculuk, gittikleri yerlerin yerel müzisyenleri ile yaşadıkları deneyim hiç kuşkusuz hayat boyu sürecek bir etki bıraktı. Kuruldukları 2000 yılından bu yana Türkiye``de ve yurtdışında pek çok konser veren ve birbirinden önemli festivallerde yer alan Gevende``nin oluşturduğu ilgi çemberi her geçen gün büyüyor.

Gevende yakın zamanda dünyadaki en önemli üç müzik fuarından biri olan Popkomm``a seçildi ve uluslararası müzik sektörü temsilcilerine, festival yönetmenlerine ve basın mensuplarına bir konser vermek üzere Berlin``e davet edildi. Uluslararası sanatçıların da ilgisini çeken grup ünlü Alman bas klarnetçi Tobias Klein ve Fransız guitarist Damien Cluzel ile bir müzik projesi de yürütüyor.

www.gevende.com
www.myspace.com/gevende
www.hayalkahvesibeyoglu.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT