Gitar Festivali 1. Gün – Sinan Erşahin ve Ricardo Moyano

Tarihler: 21 Mayıs 2015 Perşembe ~ 21 Mayıs 2015 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 53.50 TL 60 yaş üstü bileti - 33.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2015 ~ May 21, 2015

Sinan Erşahin ve Ricardo Moyano, "CRR 2. Uluslararası İstanbul Gitar Günleri" kapsamında 21 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alıyor.

Sinan Erşahin
1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar bölümüne Ahmet Kanneci'nin öğrencisi olarak kabul edildi, burada İlhan Baran, Turgay Erdener ve Ertuğ Korkmaz ile solfej ve müzik teorisi çalıştı. 1994-1999 yılları arasında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde öğrenimi tamamladıktan sonra, Prag Music Academy'de (HAMU) burslu olarak Milan Zelenka'nın sınıfında performans programına kabul edildi, Prag'taki çalışmalarını başarıyla tamamladıktan sonra, İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Soner Egesel ile lisansüstü eğitimine başladı, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı'ndan Sanatta Yeterlik diploması ile mezun oldu.

Aralarında çağımızın en önemli gitaristlerinden ve gitar bestecilerinden olan Jorge Cardoso, Juan Falu, Ricardo Moyano, M.A. Cherubito (Arjantin), Carlo Domeniconi (İtalya), Francisco Ortiz (Fransa), Victor Monge "Serranito", Marco Socias (İspanya) ve Hiroki Terashima (Japonya) gibi gitaristlerle masterclass düzeyinde çalışmalar yaptı ve birlikte konserler verdi. Milan Zelenka ile çağdaş dönem bestecilerinden oluşan bir repertuvar hazırladı. Prag'da bu repertuvardan oluşan resitali ile büyük ilgi topladı, ayrıca bazı geleneksel Anadolu ezgilerinin gitar için düzenlemelerini yaparak yurt dışı ve Türkiye konserlerinin yanında birçok radyo ve TV programlarında da seslendirdi.

Türkiye'de ve yurt dışında önemli salonlarda birçok solo ve oda müziği konserleri veren Erşahin, Meksika-Morelia Gitar Festivali, İtalya-İmperia Gitar Festivali, İzmir-Karaburun Gitar Festivali, Ankara-Bilkent Gitar Günleri ve daha birçok festival tarafından davet edildi, konserler ve masterclass dersleri verdi. Ulusal ve uluslararası düzeyde cok önemli şeflerle çalıştı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Belediye Senfoni orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla da solist sanatçı olarak konserler verdi.

Sinan Erşahin, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda yardımcı doçent olarak öğretim üyeliği yapmakta olup, konser etkinliklerine devam etmektedir.

Program
I. Albeniz - Rumeros De La Caleta, Asturias F. Tarrega - Capricho Arabe A. Piazzola - Verano Portena, La Muerte del Angel S. Erşahin - Zeybek (Düzenleme: S.Erşahin), Horon (Düzenleme: S.Erşahin)

Ricardo Moyano
Latin gitar müziğinin dünyadaki en önemli yorumcularından biri olarak nitelendirilen sanatçı, kendine has doğaçlama, teknik, ritim ve sound özellikleriyle Türkiye'de ve dünyada büyük kitlelerin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Arjantin'in La Rioja kentinde doğan gitarist akademik çalışmalarını Madrid Kraliyet Konservatuvarı'nda Büyük Onur Ödülü ile tamamladı. Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya'da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Solistlik kariyerine paralel olarak konserler verdi ve farklı ülkelerde birçok müzisyenlerle kayıtlar yaptı. 2003-2004 yılları arasında Ankara (Hacettepe), İstanbul (İ.D.S.O.) ve Mersin (M.D.O.B.) senfoni orkestraları ile sırasıyla Erol Erdinç, Alpaslan Ertüngealp ve Murat Kodallı şeflerinin yönetiminde çaldı. 2001-2003 yılları arasında İzmit Belediye Konservatuvarı'nda ders verdi.

İstanbul'da yaşayan sanatçı, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Program
Luis Narvaez - Vacas Çeşitlemeleri
Francisco Tarrega - Jota Çeşitlemeleri
Geleneksel İspanyol Halk Şarkısı - Pícaro Molinero
Ricardo Moyano - Sibel
Carlos Gardel - Sueño de Juventud
Mariano Mores - Taquito Militar
Eddie Palmieri - Bomba del Corazón
Edu Lobo - Choro Bandido
Toninho Ramos - Baion No. 2

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

GitarFestivaliGünleri

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT