Gitarcafe Nisan 2012 Etkinlik Programı

Tarihler: 27 Nisan 2012 Cuma ~ 27 Nisan 2012 Cuma - Saat: 21:00

Yer: Gitarcafe

Adres: Caferağa Mah. Sakızgülü Sok. Taranto Ap. 7/1 Kadıköy – İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 348 60 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 27, 2012 ~ Nis 27, 2012

05 Nisan 2012 Perşembe, 21:00
Marc Egea Ger

İspanya, İsrail ve Türkiye gibi birbirinden farklı ülkelerin kültürlerinden doğan geleneksel müziklerin yanısıra özgün bestelere de yer veren zengin repertuvarlarıyla, bu dört usta müzisyen size bambaşka bir müzik deneyimi yaşatacak.

Marc Egea Ger: Hurdy Gurdy ve Vokal
Yinon Muallem:Perküsyon
Selim Koytak: Ud
Sumru Ağıryuruyen: Konuk Vokal

06 Nisan 2012 Cuma, 21:00
Ege’nin Avlusu’nda

Görkem - Yannis ve arkadaşları müzik severleri doğu ve batı Ege taraflarına seyahat ettirecekler. Bu müzik yolculuğu sizleri farklı zaman ve yerlere götürecek. Aleko Bacanos’un ve Yesari Asim Arsoy’un İstanbul’undan, geçen yuzyılın başından karadeniz ve İstanbul’dan geleneksel şarkı ve türküler’den, Atina’daki rebetiko, Yannis Saoulis, Stavros Ksarhakos, Mikis Theodorakis ve Manos Hadjidakis’e kadar süren nostaljik anlar yaşatacak. Müzik paletlerinde Ege’nin her iki tarafının ses renkleri var: Hem Yunanca hem Türkçe şarkılar - türküler, kanun, buzuki, ud, gitar ve kontrabass.
http://soundcloud.com/goldistor
Görkem Saoulis vokal kanun
Yannis Saoulis vokal buzuki
Hristos Kehagias vokal buzuki ud
Vangelis Pashalidis vokal gitar
Miltos Tsalingopoulos Kontrabass

07 Nisan 2012 Cumartesi, 21:00
Helesa

2000 yılında, Ayşenur Kolivar tarafından kurulan Helesa grubu, Dans ve Müzik Grubu olarak yöre kültürlerinin derlenmesi, incelenmesi ve icra edilmesine yönelik çalışmalar yapmaktadır. Yöredeki kültürel zenginliği hakettiği ciddiyetle icra etmeyi hedefleyen grup, kültürel ve folklorik çalışmalara öncelik vererek üç yıl boyunca yörede derleme çalışması yaptı. Karadeniz kültürünün popülerleşmeye ve medyatikleşmeye başladığı bir döneme denk gelen sahne çalışmalarında, yörede zaten popüler olan türküleri icra etme kolaycılığına kaçmadan, bu kültürün hakettiği emeği vererek icra etmeye özen gösterdiler. Grup, bugün Türkçe, Lazca, Hemşince, Pontus Rumcası, Megrelce ve Gürcüce türküler içeren repertuarlarını ve yorumlarını geliştirmek konusunda çalışmalarına devam ediyor.
http://www.youtube.com/watch?v=FJ6Tw7Hv_nI
http://www.dailymotion.com/video/xjkcvq_helesa-ayyenur-kolivar-getma_music

Giriş: 25 TL

13 Nisan 2012 Cuma, 21:00
Gypsy Pıckıng Duet

İki stil, iki deneyim, iki Fransız gitarı: Django Reinhardt’ın ve Chet Atkins’in stillerinin buluşması. Sonuç, belki unutmuş olabileceğiniz caz veya blues melodilerini hatırlatacak ritm ve seslerin eğlenceli bir karışımı. Bu daha sık karşılaşmak isteyeceğiniz, mutlaka yaşanması gereken bir deneyim.
Jean-Baptiste Hardy (gitar)
Cyrille Allaigre (gitar)

Giriş: 20 TL

14 Nisan 2012 Cumartesi, 21:00
Hayal Bandosu / Renkler

2003'te Mavinin Yankısı olarak yolculuğuna başladı ve ilk meyvelerini "Aşk Söyletir" adıyla 2009'da verdi. Stüdyo deneyiminin ardından "Hayal Bandosu" adıyla Türkiye genelinde birçok yerde konserler verip çeşitli tiyatroların oyun müziklerine imza atan grubun bu seferki durağı ise "Renkler". Anıların yankılarını renklere dönüştüren, yolculukları şarkılarla anlamlandıran Hayal Bandosu'nun renklerle kucaklaşan hayallerine sizleri de ortak etmek için 14 Nisan akşamı herkesi Kadıköy Gitar Cafe'ye bekleriz.

Giriş: 20 TL

17 Nisan 2012 Salı , 21:00
Özgür Ay’la Anadolu Türküleri Dinletisi

Geleneksel müzigimizi gitar ve vokal olarak yeniden yorumlama calısmaları...
Özgür Ay (gitar, vokal)

Giriş: 20 TL

20 Nisan 2012 Cuma , 21:00
Evde Yoklar

Doğaçlamayı jazz tınılarıyla harmanlayan bu grup, dinamik yapısı ve ritmik çeşitlemeleriyle dinleyiciyi rotası her an değişebilir, özgün bir yolculuğa çıkarıyor.
Güven Şancı, Kaptan Gürman, İlhan Babaoğlu, Ömer Kırcal, Poyraz Kılıç, Çağlar Yılmazkul, Ömür Kılıçaslan, Oğuz Ertok

Giriş: 20 TL

21 Nisan 2012 Cumartesi , 21:00
Light In Babylon

Sokakta müzik yaparak bir araya gelen grup 2009 da kuruldu.Şimdiye kadar, İstanbul ve Life Sometimes Doesn't Give You Space adlı iki albüm çalışmaları oldu. Sokakta da performanslar yapan gurup, festivallerde, konser mekanlarında, yurtiçinde ve yurtdışında kendi yaptıgı besteleri ve performanslarını sergilemektedirler.
Michal Elia Kamal (vokal)
Metehan Çiftçi (santur)
Fethi Hıncal (bas gitar)
Julien Demarque (gitar)
Gürkan Özkan (perküsyon)

Giriş: 25 TL

27 Nisan 2012 Cuma , 21:00
Mohamed Farghaly İkilisi: Mısır'dan Ümmü Gülsüm Şarkilari

Mısır geleneksel müziğinin önemli temsilcilerinden Mohamed Farghaly ve oğlu Mohamed Farghaly Türkiye'yi ziyaret edip iki haftalık bir konser turu yapacaklar. Bu turda İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Tarsus ve Me

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT