Gitarcafe Şubat Şenliği

Tarihler: 25 Şubat 2011 Cuma ~ 26 Şubat 2011 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Gitarcafe

Ücret: 15 TL - 20 TL

Nereden Alınır: Gitarcafe

Adres: Caferağa Mah. Sakızgülü Sok. Toranto Apt. No: 7/1 Kadıköy / İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 348 60 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2011 ~ Şub 26, 2011

Gitarcafe’de Gitarlar Konuşuyor…

Müziğin efsane isimlerinden ABD’li Mike Cooper gitarist, besteci ve doğaçlamacı Şevket Akıncı ile Kadıköy’ün sıradışı mekanı Gitarcafe’de. Akustik ve elektrik lap steel gitar, elektronikler çalıp şarkı söyleyen Cooper, sayısız proje ve albümde folk müzikten avangarda uzanan besteleri ve doğaçlamalarıyla yıllardır müzikal sınırları zorluyor. Çağımızın önde gelen müzisyenleriyle çalışmalarını sürdüren Akıncı ise, cazdan avangarda, punk’tan klasik Türk müziğine farklı türlerde çalışmalarıyla tanınıyor. Şubat ayında Akıncı’nın bir başka projesi, yedi gitaristli Mutant da Gitarcafe sahnesinde. Akıncı ile birlikte José Blasco, Deniz Güngören, Giray Gürkal, Cansun Küçüktürk, Eylül Biçer, Bakış Üstün’den oluşan Mutant, özgür doğaçlamadan 20`inci yüzyıl minimalist akımının izdüşümlerine uzanan geniş bir yelpazede, temelde hiyerarşisizlik üzerine kurulu bir müzik yaratıyor.

Ülkemizde gitarın önde gelen isimlerinden Akın Eldes ile genç kuşağın önemli müzisyenlerinden multienstrümentalist Sinan Cem Eroğlu’nun yoğun istek üzerine tekrarlanan akustik projesi de ayın öne çıkan konserlerinden. Türkiye’de cazın önde gelen isimlerinden Emin Fındıkoğlu, Meltem Ünel ve Derya Davulcu’nun yer aldığı üçlüsüyle biraz caz, biraz latin, biraz Fransızca, biraz Karayipler, biraz da Paul Simon repertuarında geziniyor. Bir başka gitarlı gecede, gitarist Bora Çeliker ile klavyede Burak Bedikyan, besteler, serbest doğaçlamalar ve standardlar arasında serbest çağrışımların sürüklediği müzikal bir sohbette buluşuyorlar. Çalışmalarını İtalya`da sürdüren İstanbul doğumlu Umut Adan, 70`lerin Anadolu pop/rock akımına selam gönderdiği "dürüst ve damardan" şarkılarını Gitarcafe seyircisiyle paylaşıyor. Sanatçının 2010’da yayınlanan "Gülerler Bize/Beni Seçtiğin Bu Yerde" adlı 45`liği “The Wire” dergisinde övgüyle karşılandı. Müzik yazarı ve 45’lik uzmanı Murat Meriç, plaklardan video görüntülerine “45 Devirli Aşk Şarkıları” ile Sevgililer Günü’nde huzurlarınızda.

Gayda İstanbul, albümüyle aynı adı taşıyan “Balkanlardan gelen hep soğuk hava olmaz a!.." konserinde Balkanlardan Trakya`ya, oradan da İstanbul`a uzanan kültürel iklimin izlerinde geliştirdiği yeni müzikal ifadeleri Gitarcafe izleyicisiyle paylaşıyor. Ayşenur Kolivar’ın düzenlediği Karadeniz Sahnesi’nin konuğu bu ay, Laz Kadın Sesleri projesiyle Birol Topaloğlu. Yöre müziğine yıllardır emek veren müzisyen-araştırmacı Topaloğlu, yerel müzisyenler Mine Kalaycı ve Güler Topaloğlu ile geleneksel repertuarı seslendiriyor. Türkiye’de Gürcü müziğinin az sayıdaki önemli temsilcilerinden İberya Özkan yönetimindeki Kafdağı, asırlar öncesinden günümüze gelen ve yer yer Anadolu motifleriyle de benzerlikler taşıyan Kelt ezgilerini doğulu bir anlayışla yorumlayan Celteast toplulukları da Şubat ayında Gitarcafe’de.

Gitarcafe Şubat 2011 Programı

3 Şubat 2011 Perşembe – 21.00
AKIN ELDES – SİNAN CEM EROĞLU “AKUSTİK” Akın Eldes (gitar), Sinan Cem Eroğlu (kaval, Oğur sazı)
Giriş: 20 TL

4 Şubat 2011 Cuma – 21.00
UMUT ADAN
“Sevdiğimi Seçtim”
Giriş: 20 TL

5 Şubat 2011 Cumartesi – 21.00
BORA ÇELİKER-BURAK BEDİKYAN
Giriş: 20 TL

6 Şubat 2011 Pazar – 21.00
MIKE COOPER – ŞEVKET AKINCI
Giriş: 20 TL

10 Şubat 2011 Perşembe – 21.00
CELTEAST
Nilüfer Ketenci (keman), Bilge Alnıak (İrlanda buzukisi, flüt, akustik gitar), Feride Sofugil (mandolin, banjo, tin whistle, low whistle), Ayhan Ünal (akustik gitar), Barkın Çoruh (vurmalılar)
Giriş: 20 TL

12 Şubat 2011 Cumartesi – 21.00
BİROL TOPALOĞLU ve LAZ KADIN SESLERİ
Birol Topaloğlu, Mine Kalaycı, Güler Topaloğlu
Giriş: 20 TL

14 Şubat 2011 Pazartesi – 21.00
MURAT MERİÇ
45 Devirli Aşk Şarkıları
Giriş: 15 TL

18 Şubat 2011 Cuma – 21.00
KAFDAĞI
Giriş: 25 TL

19 Şubat 2011 Cumartesi – 21.00
GAYDA İSTANBUL
Giriş: 20 TL

25 Şubat 2011 Cuma – 21.00
MUTANT
Şevket Akıncı, Eylül Biçer, José Blasco, Deniz Güngören, Giray Gürkal, Cansun Küçüktürk, Bakış Üstün
Giriş: 20 TL

26 Şubat 2011 Cumartesi – 21.00
EMİN FINDIKOĞLU TRİO
Emin Fındıkoğlu (klavye), Meltem Ünel (vokal), Derya Davulcu (kontrbas)
Giriş: 20 TL

Atölyeler:

Onok Bozkurt - Klasik Gitar, Sıla Gerbağa – Flüt, İberya Özkan – Akordeon, Nilgün Onat – Ses-Nefes, Cem Küçümen - Klasik Gitar Ustalık Sınıfı, Simla Sunay – Çocuklarla Öykü ve Resim, Nihal Okçetin – Resim (Hobi ve Sınavlara Hazırlık), Seda Kostik - Yunanca

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT