Grup Yorum

Tarihler: 08 Şubat 2009 Pazar ~ 08 Şubat 2009 Pazar - Saat: 16:00

Yer: İstanbul Gösteri Merkezi (Eski Mydonose)

Ücret: 12,50 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İstanbul Gösteri Merkezi

Adres: CNR Fuar Alanı Yanı, Yeşilköy (Eski Mydonose Showland)İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2009 ~ Şub 8, 2009
Grup Yorum, 23. yılında yeni albümü "Başeğmeden"le sevenlerinin karşısına yepyeni şarkılarla çıkıyor. 2006 yılında çıkardığı Yıldızlar Kuşandık`ın ardından Başeğmeden`le yeniden dinleyicileriyle buluşan Grup Yorum, yaklaşık 2,5 yıl süren titiz, ayrıntılı ve yoğun bir çalışmanın ardından,15 yeni şarkı ile bu süre içinde yaşadıklarını ve hissettiklerini ezgilere, notalara dökmüş.

Yaşadığı tüm baskılara ve engellemelere rağmen duruşundan, çizgisinden hiçbir taviz vermeden müzik yolculuğunu sürdüren Grup Yorum, tam 23 yıldır taşıdığı umut ve coşkuyla, 20. albümünde de yine tüm şarkılarını aynı kararlılıkla sunuyor... Ama bu kez kimi şarkılarda farklı tınılarla, ezgilerle... "Eskiyi unutmadan, bugünü kavrayarak yarına yürümekte olduğumuz bu serüvende yeni seslere, yeni tınılara kulaklarımızı hiç kapamadık." diyen Yorumcular, albümlerinde klasik Yorum tarzının dışında değişik müzikal tarzlara da kapılarını açmış. Başeğmeden’de, Hip-hop’tan Rock müziğe kimi farklı formlar da denenirken, atışmadan taşlamaya mizahi müzik örnekleri de sunuyor Yorum... Grup Yorum, ezgilerine ve şarkı sözlerine asıl yön verenin yaşadığımız dünyanın ve “bizim” dedikleri bu topraklara ait gerçeklerin olduğunu söylüyor.

Enver Gökçe, Aziz Nesin, Ümit İlter ve İbrahim Karaca`nın şiirlerini de besteleyen, “Komutan Che”yi anlatan “Hasta Siempre”yi orijinal dilinde İspanyolca seslendiren Yorumcular, bu albümde de yine çoğunlukla kendi söz ve bestelerini kullanıyorlar.

Grup Yorum, yeni bir marşla da çıkıyor dinleyicilerinin karşısına, “Defol Amerika!” diyerek... Bu marşta 70 kişilik bir sanatçı korosu da eşlik ediyor Yorum’a. Sadece Yorum albümlerinde değil, Türkiye’de de ilk kez oluşturulan böyle bir koro ile anti-emperyalist ve çok güçlü bir ses yer alıyor Başeğmeden’de.

23 yıllık müzik yaşamlarında 20. albümlerine imza atarak, dünyada eşine zor rastlanan bir başarı yakalayan Grup Yorum, Başeğmeden’de ayrıca, halkların kardeşliğinden F tipi hapishanelerde yaşanan tecrite, gecekondu yıkımlarından Irak’taki işgale birçok konuyu içeren şarkılar söylüyor.

Fazla söze gerek yok; 8 Şubat`ta İstanbul Gösteri Merkezi`ndeyiz...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT