Güç Başar Gülle

Güç Başar Gülle

Tarihler: 04 Eylül 2019 Çarşamba ~ 04 Eylül 2019 Çarşamba 21:30-00:15

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 50 TL, Öğrenci: 35 TL

Nereden Alınır: Nardiss Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 4, 2019 ~ Eyl 4, 2019
Güç Başar Gülle

Osmanlı – Türk müziği, jazz ve klasik batı müziği hakkındaki birikimini çeşitli projelerinde ortaya koyan Güç Başar Gülle, yenilikçi ve kendi özgü müzik diliyle sanat otoritelerinin ve müzik severlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Müzik kritikleri tarafından basit bir Osmanlı müziği-jazz sentezi olmanın ötesine geçtiği ifade edilen ilk albümü “İlk Renk” 2010 yılında yayımlandı. Sanatçının Osmanlı – Türk müziği kavramlarını temel alarak, bugüne ait bir anlayışla işlediği albümde, kendisine Volkan Hürsever (kontrbas) ve Türker Çolak (vurmalılar) eşlik etti. Dünya çapında büyük ilgi gören albüm başta A.B.D., İrlanda, Brezilya ve Avustralya olmak üzere pek çok ülkede radyolarda seslendirildi “İlk Renk” den farklı bir müzik anlayışı ortaya koyan ikinci albümü “Bensiz” (Güç Başar Gülle – gitar, Volkan Hürsever – kontrbas) 2013 yılında yayınlandı.

Güç Başar Gülle Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeki lisans eğitiminin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı’nda başladığı yüksek lisans programından 2004 senesinde mezun oldu. 2004 yılında girdiği Berklee Müzik Okulu’ndaki dört senelik Caz Kompozisyon Bölümü’nden iki senede mezun oldu.. Boston’da yaşadığı dönem içerisinde Harvard Üniversitesi’nde kendi eserlerini de içeren bir klasik gitar resitali verdi. U.C.LA, George Washington University, M.I.T., Rice University gibi Amerika’nın birçok üniversitesinde gerçekleştirilen konserlerde gitarist ve udi olarak çeşitli gruplarla birlikte yer aldı. Berklee Müzik Okulu’nda Osmanlı-Türk Müziği üzerine workshop düzenledi. Leo Blanco, Bruno Raberg, David Fiuczynski, gibi önemli caz müzisyenleriyle çeşitli projelerde aynı sahneyi paylaştı 2007 – 2009 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MIAM) Çağdaş Klasik Batı Müziği Kompozisyon alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. 2008 yılı kasım ayında Londra’ da Michael Ellison’ un yazmış olduğu “Türk Müziği Enstrümanları ve Çello için Konçerto” eserinin BBC Senfoni Orkestrası tarafından ilk seslendirilişinde Türk müziği enstrümanlarının yönetimini üstlendi ve Osmanlı-Türk müziği ritm anlayışı üzerine, BBC senfoni üyeleri için seminer düzenledi.

Sanatçı 2013 yılında, ECM projesi olan “Journey to Anatolia” adlı albümde çalarak, bu önemli plak şirketinde yer alan ilk Türk ud sanatçısı olmuştur.Proje kapsamında ünlü şef Andrea Molino ile çalışmış ve Dresden, Stuttgart ve Berlin’in önemli konser salonlarındaki konserlerde yer almıştır..

Güç Başar Gülle (g),
Erhan Ertetik (b),
Ertuğrul Biber(d),
Serhan Erkol (ts)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT