Gülcan Altan

Tarihler: 08 Şubat 2014 Cumartesi ~ 08 Şubat 2014 Cumartesi 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38 - 0530 766 99 78

Web: http://http://www.masklive.net

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2014 ~ Şub 8, 2014

"Kafkasya’nın mitolojisinin ve Anadolu medeniyetlerinin anlatıcısı" Gülcan Altan, 12 Ekim Cumartesi gecesi Mask’ta...

Gülcan Altan, bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada verdiği konserlerinde, birçok dilde söylediği şarkıları, köklerinden gelen Kafkas enerjisi, Akdeniz kültürü ve aldığı Türk Müziği eğitimiyle harmanlıyor.

Lise yıllarında amatör olarak başladığı müzik hayatını Trakya Üniversitesi’nde işletme eğitimi alırken profesyonel olarak sürdürmeye başladı. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarına dereceyle girdi ve birincilikle bitirdi. Etnik ve dünya müziği ile ilgili çalışmalarına konservatuar yıllarında başladı ve geliştirdi. Konser repertuarında bu yüzden bir çok dilde söylediği şarkılar vardır.

Gitar, klasik Türk müziği kemençesi ve diatonik akordeon çalıyor. 2005 yılında Master eğitimini Yeditepe Üniversitesi’nde Müzik Eğitmenliği üzerine yaptı. 2008 yılında “Gülümser” isimli ilk Türkçe albümü yayınlandı. Albümünde Türkiye’nin en önemli bestecilerinden Vedat Sakman’ın şarkılarını yorumladı. 2010 yılında çıkan ve 10 dilde 10 şarkı “Anlat” isimli etnik albümün ilk şarkısı olan Dann’er Sip’o isimli Çerkezce şarkıyı söyledi. Böylece İstanbul caddelerinde ilk kez Çerskesce bir şarkı çalınmaya başlamış oldu.

2008 yılında Atina’da İstanbul Nazım Kumpanya Korosu ile bir konser verdi. 2009 yılında İspanya'nın Bask bölgesinde kendi bestesi olan Çerkezce bir ağıtla Bask Dil Akademisi'nde konser verdi. 2008 yılında Kuzey Kafkasya Adigey Cumhuriyeti Maykop Müzik Festivali’nde Türkiye’de derlediği iki şarkıyı seslendirdi. 2009 yılında İsviçre’de Bedensel engellilerin en önemli okullarından biri olan Foyer Handicap’da bir yardım konseri verdi. 2009 yılında Kübalı ünlü müzisyen Gerardo Alfonso ile birlikte İstanbul’da konser verdi. 2009 yılında Adigey Cumhuriyeti ve Abhazya'da, Adige ve Abhaz müzikleri ile ilgili çalışmalar yaptı. 2011 yılında Adigece ve Abhazca şarkıların yer aldığı “Gunef” albümü çıktı.

Çerkezlerin 147 yıldır yaşadığı Anadolu topraklarında satış listelerinde ilk sıralara çıkan ilk Çerkezce albüm olması önemlidir. Ayrıca bu topraklarda profesyonel olarak var olan ilk kadın sanatçıdır. 2012 yılında İspanya’nın Bilbao şehrinde Bask ve Türk Konsoloslarının da hazır bulunduğu resepsiyonda bir konser verdi. 2012 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde Liederhalle’de bir konser verdi. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT