Güldünya Konseri

Tarihler: 09 Mart 2009 Pazartesi ~ 09 Mart 2009 Pazartesi - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: Salon: 110,00 TL - Balkon: 82,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve TİM Gişe

Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii (Darüşşafaka Lisesi Yanı), 34457, Maslak Adalar İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2009 ~ Mar 9, 2009
Türkiye`nin en güçlü kadın sesleri, “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” için düzenlenecek muhteşem konserde bir araya geliyor!
İstanbul, hep bir ağızdan Güldünya Şarkıları’nı söyleyecek
Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın kullanma bilincinin arttırılması için, Türkiye’nin 13 ünlü kadın sanatçısının birer şarkı seslendirdiği “Güldünya Şarkıları” albümünün konseri, 9 Mart Pazartesi günü Tim Maslak Show Center’da gerçekleşecek.
İlk kez “Güldünya Şarkıları” konseri için bir araya gelen Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Emel Müftüoğlu, Aynur, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Şevval Sam, Rojin ve Funda Arar gibi Türkiye’nin en iyi sesleri, şarkılarını Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası eşliğinde, Türkiye’de kadına yönelik şiddete son demek için söyleyecek.
Biletleri Biletix’te satışa sunulan bu muhteşem konserin tüm geliri, “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na bağışlanacak. Sanatçıların, BKM Organizasyonu’nun, Naim Dilmener ve Yaşar Gaga’nın gönüllü olarak destek verdiği, Tim Maslak Show Center’daki bu konserde, 80’li yılların ortalarından itibaren kadın mücadelesinin marşı haline gelen "Kadınlar Vardır" şarkısı, sanatçılar tarafından hep bir ağızdan söylenecek.
Amaç, Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası’nın aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara yönelik yasal, psikolojik ve tıbbi destek sağlamak amacıyla yaklaşık bir buçuk yıl önce hizmete açtığı Acil Yardım Hattı’nın daha çok kadına ulaşabilmesi….
“Güldünya Şarkıları” albümünün kitapçığında yer alan yazısında şiddetle mücadele için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Sezen Aksu, "Sığınılacak tek adresten kaçıp gitmeyi isteyen, sosyal bir varlık olmasına karşın aidiyetsizlik batağında kaybolan ne çok insan vardır kimbilir. Görünen o ki, insan özünde pusuda bekleyen bu enerji doğru bir formül ile yönetilmediği, yönlendirilmediği ve türlü şekillerde beslendiği sürece, çocuklarımızın potansiyel birer şiddet uygulayıcısına, kendimizin de birer şiddet mağduruna dönüşmesi işten değil" diyor.

Acil Yardım Hattı Projesi
Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara, yasal, psikolojik ve tıbbi destek sağlamak amacıyla 15 Ekim 2007’de kurulan ve 7 gün 24 saat hizmet veren Acil Yardım Hattı’na bir yıl içinde 11 bine yakın arama yapıldı bu aramaların sonucunda 2563 mağdura yardım edildi. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’den ve yurtdışından binlerce telefon alan Acil Yardım Hattı ülkemizdeki “Aile İçi Şiddet” sorununa ışık tutuyor. 2009 yılında 81 ilde aktif olması hedeflenen Acil Yardım Hattı Türkiye’nin bölgesel şiddet haritasını da gözler önüne serecek.
Proje nasıl işliyor?
Acil Yardım Hattı için özel olarak düzenlenmiş bir teknik donanıma sahip olan hatta, telefonlara sadece uzman psikologlar cevap veriyor. Ayrıca İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat da hukuki danışmanlık için hattın başında hazır bulunuyor. Arayan kişilerin bilgileri gizli tutuluyor. Ancak polisin müdahale etmesini gerektiren riskli durumlarda psikologlar ilgili bölgedeki projeyi destekleyen emniyet birimini haberdar ediyor.





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT