Gülistan

Gülistan

Tarihler: 02 Haziran 2017 Cuma ~ 02 Haziran 2017 Cuma 02 Haziran 2017 21:00

Yer: Galata Mevlevihanesi Bahçesi

Ücret: 1. Kategori - Numarasız 133.00 TL 2. Kategori - Numarasız 100.00 TL Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 2, 2017 ~ Haz 2, 2017
Gülistan,
45. İstanbul Müzik Festivali kapsamında sizlerle buluşuyor.


DERYA TÜRKAN
İstanbul Kemençesi
KAYHAN KALHOR İran kemençesi
SOKRATIS SINOPOULOS Lavta ve İstanbul Kemençesi
Konuk Sanatçı:
ALI BAHRAMI FARD Santur

Kuçek Mustafa Dede 
Beyati Ayin

Sokratis Sinopoulos
Nihavend Semai
Derya Türkan
Şiraz

Kayhan Kalhor
Neredesin?

Arasız 90’ sürer.

“Sıradışı” temasıyla yola çıkan 45. İstanbul Müzik Festivali geleneksel müziğin de en güzel örneklerini sunuyor. Osmanlı İmparatorluğu ve İran arasındaki kültürel etkileşim, başta Itri olmak üzere birçok büyük besteciye ilham kaynağı olmuş; iki müziğin harmanından ise enfes enstrümantal ve sözlü eserler doğmuştur. Yüzyıllardır süregelen bu kültür diyaloğuna bir övgü niteliğinde olan Gülistan, geleneksel makam ve usul özelliklerine bağlı kalarak bu mirasa çağdaş bir yorum getiriyor.

Kemençe virtüözü Derya Türkan, Osmanlı müziği yorumları kadar emprovizasyonları ile de tanınır. Yaklaşık 25 senedir Kudsi Erguner’in önemli projelerinde yer alan Türkan, Renaud Garcia Fons, Uğur Işık, Jordi Savall ve Erkan Oğur gibi isimlerle de dünya çapında ses getiren pek çok albüm çalışmasına imza attı. Berlin Filarmoni, Essen Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw da dahil, belli başlı müzik merkezlerinde konserler verdi. Yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı Yahşi Batı filminin Türk müziği direktörlüğü yapan Türkan, Ben Afleck’in yönetmen koltuğunda olduğu Argo filminin ise özgün müziklerini icra etti.

İran müziğinin yaşayan en büyük temsilcilerinden biri kabul edilen Kayhan Kalhor, geniş yorum yelpazesi, kemençe, sitar ve acem kemanındaki virtüözitesi ile kültürel sınırları aşan bir sanatçı. 

Kalhor, gerek kurucusu olduğu Ghazal ve The Masters of Persian Music topluluklarıyla gerekse ünlü viyolonselci Yo-Yo Ma ile çalıştığı İpek Yolu Projesi albümleri ile defalarca Grammy’ye aday gösterildi. İcracılığının dışında beste de yapan Kalhor’un birçok film müziğinin altında imzası bulunmakta.

Sokratis Sinopoulos Bizans müziği ve klasik gitarla başladığı müzik eğitimini lyra (İstanbul kemençesi) ile sürdürdü. Enstrümanındaki ustalığı ve geleneksel Yunan müziğinden caza ve klasik müziğe uzanan müzik profili ile alanındaki en önemli isimlerden olan Sinopoulos halen farklı gruplarla Yunan demotiko ve rembetiko icra ediyor; çeşitli tiyatro oyunları ve modern dans için müzikler yazıyor. Konserde topluluğa konuk sanatçı olarak katılacak Ali Bahrami Fard ise nadir duyulan bir çalgı olan bas santurdaki mükemmel tekniği ve enfes ses kalitesiyle uluslararası çapta üne sahip.

Büyük bir süit formunda sunulurken eski fasıl geleneğine de vurgu yapan, Kayhan Kalhor, Derya Türkan ve Sokratis Sinopoulos’un bestelerinden oluşan bu repertuvar, tarihi ve ruhani dokusuyla Galata Mevlevihanesi Bahçesi’nden semaya yükselecek.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT