Gülsin Onay - Mert Yeşilmenderes

Gülsin Onay - Mert Yeşilmenderes

Tarihler: 23 Aralık 2015 Çarşamba ~ 23 Aralık 2015 Çarşamba 23 Aralık 2015 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2015 ~ Ara 23, 2015
Piyano sanatçıları Gülsin Onay ve Mert Yeşilmenderes, 23 Aralık'ta Akbank Sanat'ta...

Piyano: Gülsin Onay
Piyano: Mert Yeşilmenderes

Gülsin Onay, piyano
Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Neeme Jarvi, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier sayılabilir. 

Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı'nda eğitim gören Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırıldı. Yurt içi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçildi. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası ve Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü” Gülsin Onay’a verildi.

Mert Yeşilmenderes, piyano
2010 yılında Ulusal Müzik ve Müzikoloji Çalıştayı kapsamında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda konser verdi. 1. Ahmed Adnan Saygun Müzik Festivali – İzmir Piyano Yarışması’nda, kendi yaş kategorisinde En İyi Saygun Yorumcusu Özel Ödülü'ne, 10. Uluslararası Pera Piyano Yarışması’nda, yine kendi yaş kategorisinde Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü. 

Mert Yeşilmenderes, çalışmalarını halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Selen Bucak ve özel olarak Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile sürdürmektedir. 

Program: Beethoven, Saygun, Bartok, Chopin

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT