Gülsin Onay - Toprak Evde

Tarihler: 25 Temmuz 2016 Pazartesi ~ 25 Temmuz 2016 Pazartesi 25 Temmuz 2016 20:30

Yer: Gümüşlük Sahili

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 25, 2016 ~ Tem 25, 2016
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanıyor.

Gümüşlük’te festival, klasikten caza, etnik müzikten alternatif müziğe, workshop'lara ve Jam  Session’lara kadar geniş bir yelpazede tam bir festival havası estirecek. Yeni bir konsept ile farklı mekanlarda da gerçekleşecek olan festivalde, konserler 5 hafta sürecek ve tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı başta olmak üzere, Gümüşlük’teki çeşitli mekanlarda müzikseverlerle buluşacak. 

Festivalde bu yıl, “Suda Caz”, “Kumda Gitar” ve “Taşta Klasik” başlığı altında 3 ayrı konsept; toprak ev konserleri; 5 masterclass; 4 farklı sahne ve toplam 28 konserle, çok dinamik ve dikkat çekecek bir program hazırlandı. Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında ve piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde bu yıl Brisa, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor.

T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ise konaklama sponsorluğunu üstleniyor. Uludağ, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design ve Mas Matbaa festivalin hizmet sponsorları arasında yer alıyor.  

2016’da yeni projelere yelken açan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, farklı müzik disiplinleriyle de dikkat çekecek. Bu yıl, “Taşta Klasik”, “Suda Caz” ve “Kumda Gitar” başlığı altında sunulacak konserler serisinde, kendi ekolünde isim yapmış müzisyenler, festival sahnesinde yer alacak.

Geleneksel olarak süre gelen klasik müzik konserleri “Taşta Klasik” başlığı altında 2500 yıllık tarihi taş ocağında gerçekleşirken; festivalin Gümüşlük sahilindeki merkezinde denize ve kumsala kurulacak sahnede gün batımlarında düzenlenecek caz konserleri “Suda Caz” başlığı altında cazseverlerle buluşacak. Yine bu mekanda gerçekleşecek “Kumda Gitar” serisi ise 70’lerin, 80’lerin Bodrum’unu aratmayacak. 

Taşta Klasik Konserleri
Bosch’un ana sponsorluğunda gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinde, Gülsin Onay, Jean Muller, Bülent Evcil, Rafael Trevisani gibi isimler, festivalin ana konsepti olan Taşta Klasik sahnesinde yer alacak. Bu yıl müzikseverler, Ayla Erduran’ı tekrar festival sahnesinde görecek. Erduran, Fransız müzisyen Stephane Blet’le birlikte sahne alarak en sevilen keman piyano sonatlarını seslendirecek. 

Piyanist Gülsin Onay, 2000. konserini 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin açılışında verecek. 8 Temmuz akşamı Saygun Quartet’le sahneye çıkacak olan Gülsin Onay’ın 2000. konserini veriyor olması, açılış konserini çok daha özel bir yere taşıyacak. Gülsin Onay, hocası Mithat Fenmen’in 100. doğum gününde, birlikte çalıştıkları Chopin Konçertosunun quartet versiyonunu, bu yıl Ulvi Yücelen Oda Müziği Yarışması birincisi Saygun Quartet ve konsere misafir olarak katılacak olan kontrbas sanatçısı Cemre Burhan Çetin’le birlikte çalacak. Programda ayrıca Ulvi Cemal Erkin ve Dvorak’ın eserlerine de yer verilecek. Geçen yıl kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, yöremizin halk türkülerinin, Nail Yavuzoğlu tarafından klasiğe uyarlanmış eserleriyle halka açık seslendirecekleri konserde izleyici karşısında olacak. Ayrıca Jean Muller; Ilya Kondratiev & Emre Yavuz; Bülent Evcil, Raffaele Trevisani & Philip Moll, Taşta klasiğin dikkat çeken isimleri arasında. Bu yıl festival, yaratıcılarının düetiyle son bulacak. Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Piyanist Eren Levendoğlu ile tarihi taş ocağından klasik müzikseverlere veda edecekler.

Toprak Ev’de Piyano Serisi
Bu sene piyano ile başlayacak olan, önümüzdeki yıllarda farklı enstrümanlarla devam edecek olan butik konserler serisi, festivalin Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de gerçekleşecek. 9 Temmuz’da Emre Yavuz’la başlayacak seride Ilya Kondratiev, Gülsin Onay ve Stephane Blet yer alacak.

Suda Caz
Suda Caz konserleriyle, önceki yıllarda da festival kapsamında gerçekleşen caz konserleri güçlü bir programla festival sahnesine dönüyor. Caza emek vermiş, ismini cazla özdeşleştirmiş müzisyenler, cazseverlerle Gümüşlük’te buluşuyor. ENKA Enka Kültür Sanat işbirliğiyle Türkiye’ye davet edilen dünyaca ünlü Norveçli caz trompetçisi Nils Petter Molvær, festival sahnesinin merakla beklenen isimleri arasında. Nils Petter Molvær’i Gümüşlük’te kaçıranlar, 12 Temmuz akşamı İstanbul’da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyebilecek. 

Ardından Gümüşlük'te Simin Tander, izleyiciyi Norveç’ten Afganistan’a bir müzik yolculuğuna çıkaracak. Norveç Büyükelçiliğinin etkinlik sponsorluğunda festivale davet edilen ve tek kişilik bir orkestra olarak anılan Hakon Kornstad’ın ardından Muğla’nın caz elçileri Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası, Gümüşlük İskelesinde yer alacak. Festivalde suda caz konserleri, bir ustayı ağırlayacak. Emin Fındıkoğlu + 12, bir "big band" konseri ile sahnede olacak. Norveç’in en seçkin sanatçılarından biri olarak gösterilen Kristin Asbjørnsen ve gitarıyla parlayan bir yıldız, Olav Torget, serinin son konserinde, Norveç büyükelçiliğinin etkinlik sponsorluğunda sahnede olacaklar.

Kumda Gitar
Brisa ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Kumda Gitar konserleri ise tam Bodrum’u yansıtacak nitelikte. 70’lerin, 80’lerin Bodrum’unda olduğu gibi çok sıcak bir atmosferde, gün batarken yine çok tanınmış gitaristler, müzikseverlere unutulmaz konserler sunacak. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en başarılı gitaristleri Gümüşlük sahilinde yer alacak.

Festivalin önceki yıllardaki misafirlerinden ve müzik otoritelerinin “Genç Capetown’lı gitarist dünyanın en iyileri arasında dikkat çekiyor” şeklinde yorumladığı Derek Gripper, Afrika müziğini Gümüşlük’e getirecek. Güney Amerika ve caz müziğinin ülkemizdeki iki önemli yorumcusu Hasan Meten & Erdem Sökmen ikilisinin ardından, İrlandalı gitarist Redmond O'Toole, özgün tekniğiyle dikkat çekecek. Sayısız kompozisyonun yaratıcısı genç Polonyalı Marek Pasieczny’i, geleneksel Pers müziğini, çağdaş müzik, caz ve doğaçlamalarla zengin bir perspektiften, müzikal duyarlılıklarıyla birlikte sunan gitarist Golfam Khayam ve klarnetçi Mona Matbou Riahi’den oluşan Naqsh Duo izleyecek. Ayrıca seri konserlerin sonunda antik taş ocağında bir de Kumda Gitar Final Konseri düzenlenecek.   

Gümüşlük Festival Akademisi
Festivalin eğitim yuvası GFA’da gerçekleşecek programların çapı önümüzdeki dönemlerde genişliyor. Avrupa Birliğinin festivaller organizasyonu olan EFFE ile başlatılan diyalog sayesinde yıl boyunca; İtalya’da ve Bulgaristan’da iki festival / kurum ile çalışma fırsatı yaratıldı. Avrupa Birliği'nden geçeceği öngörülen Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki projede, Türkiye’den 
8 öğrenciyi ağustos ayında İtalya’da, şubat ayında Bulgaristan’da ve önümüzdeki yıl, GFA masterclassslarında, AB'nin fonlayacağı maddi katkıyla, bedelsiz masterclass programlarında yer alması hedefleniyor. Festival bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi'nde bu yıl piyano, keman, flüt ve gitar masterclassları düzenlenecek. Genç yetenekler bu yıl festival kapsamında 5 konser verecek. 

Halen devam eden GFA masterclass öğrenci kayıtları 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

- 6 yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır.- 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.- PDF bilet uygulaması vardır. Biletlerinizi yazdırmayı unutmayınız.- Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır.- Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır.- Piccolo, Largo, Adagio, Andante, Allegro, Presto, Gümüşkaya indirimleri yalnızca perakende satış noktalarından indirim ile ilgili kartın ibraz edilmesi halinde uygulanacaktır.- Piccolo, Largo, Adagio, Andante, Allegro, Presto, Gümüşkaya indirimlerinden yararlanan kişilerin etkinlik mekanı girişinde yararlandığı indirime ilişkin kart ibraz etmesi zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT